Gemeente sensibiliseert met borden in strijd tegen zwerfvuil

Foto: GVA

Gemeente sensibiliseert met borden in strijd tegen zwerfvuil

Print
Putte - In de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten werden in Putte vier gloednieuwe borden met een sensibiliserende boodschap geplaatst. Schepen van Leefmilieu Jeroen De Cuyper (N-VA) onthulde het eerste bord op de Lierbaan.

Sinds 2014 wordt zwerfvuil in Putte onder meer aangepakt met de Groene Peters-campagne, waarbij vrijwilligers bermen opruimen tegen een kleine vergoeding. Met 22 inschrijvingen kende de campagne dit jaar een aanzienlijk succes. “Daarnaast wordt ook werk gemaakt van een vuilnisbakkenplan”, legt schepen van Leefmilieu, Jeroen De Cuyper uit. “Alle openbare vuilnisbakken worden geïnventariseerd. Daarna bekijken we op welke plekken ze aangepast, of weggenomen, kunnen worden om misbruik te vermijden.”

Voorts steunt afvalstoffenmaatschappij OVAM lokale besturen die stapsgewijs maatregelen tegen zwerfvuil en sluikstorten invoeren in hun afvalbeleid. “De bermborden zijn een volgende stap”,  gaat De Cuyper voort. “De nadruk van deze campagne ligt zowel op de grote kosten als het vele werk dat bij sluikstorten en zwerfvuil komt kijken. We willen een zo groot mogelijke doelgroep aanspreken. Daarom gaan we affiches verspreiden bij de Putse scholen, gemeentegebouwen en handelaars.” De overige plakkaten staan aan de rotonde van de Tinstraat, in de Driesstraat en op de Mechelbaan, richting Peulis.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio