© Marc Aerts

Zonnepanelen vatten vuur bij Nova-Veg Logistics

Een voorbijganger merkte zondagavond omstreeks 23u vlammen op op het dak van het bedrijf Nova-Veg Logistics, op Dreefvelden in Sint-Katelijne-Waver. De brandweer van hulpverleningszone Rivierenland, post Mechelen, kwam ter plaatse. De spuitgasten stelden vast dat het ging om een rij van een vijftiental zonnepanelen die vuur hadden gevat.

Kristof Van Rompaey

De loods maakt deel uit van de Univeg-groep, een multinational die actief is in de teelt, de export, het behandelen, de logistiek en het vervoer van groenten en fruit. Er lagen tal van goederen opgeslagen voor verdere verdeling aan grootwarenhuizen. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. Een rij van ongeveer vijftien zonnepanelen vatte vermoedelijk vuur omwille van een technisch defect. “De brand sloeg niet door het dak, de loods werd geventileerd en bleef grotendeels gevrijwaard, op wat smog na”, legt kapitein Michel Michiels van post Mechelen Michiels uit. “Omdat we het risico op verdere problemen wilden voorkomen, werd een technieker opgeroepen om de elektrische leidingen na te kijken.”

Volgens de directie van Nova-Veg Logistics berokkende de brand niet meteen economische schade. “Een beperkt aantal goederen werden wel preventief apart gezet, en worden voor de zekerheid onderworpen aan een extra controle. Maandagmiddag om 14u gingen de werkzaamheden opnieuw van start. De levering aan de grootwarenhuizen komt niet in het gedrang. Vanwege de directie danken wij het brandweerkorps voor hun snelle reactie”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners