Roemeense inbreker gevat bij Bulo

Foto: DiVe

Roemeense inbreker gevat bij Bulo

Print
Mechelen - Een Roemeen zonder verblijfsplaats in België werd door de politie gevat nadat hij had ingebroken bij het bedrijf Bulo op de Blarenberglaan in Mechelen. Aan de hand van de aangetroffen voetsporen zou het bijna zeker zijn dat er minstens twee daders waren.

De inbrekers zijn via de brandtrap en een ladder, die zij vermoedelijk meenamen op een nabijgelegen werf, op het dak geraakt bij Bulo, dat gespecialiseerd is in kantoormeubels. Daar braken zij drie koepels open en verschaften zich toegang tot het gebouw. 

Omstreeks 3.30u sloeg de conciërge alarm. De politie kon daarop een 37-jarige Roemeen bijna onmiddellijk inrekenen. “Binnen in de zaak werd aanzienlijke schade aangericht”, vertelt Peter Peereboom van het Antwerpse parket, afdeling Mechelen. “Er werden onder meer drank- en snoepautomaten opengebroken om het geld mee te nemen.”

De daders moeten een tijdje bezig geweest zijn met hun tocht. Het gebouw werd nog van onder tot boven doorzocht met een politiehond. Om de eventuele mededader te onderscheppen werd nog een speractie verricht met verschillende politieploegen in de verre omgeving, maar zonder resultaat. De Roemeen die gevat kon worden, werd zaterdag aangehouden door de onderzoeksrechter in Mechelen. Het is nog niet duidelijk of zijn kompaan met buit is kunnen gaan lopen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio