© Kristof Van Rompaey

© Kristof Van Rompaey

© Kristof Van Rompaey

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kringwinkel stimuleert hergebruik met KringUp

Vijftien enthousiaste knutselaars trokken woensdag op creatieve ontdekkingstocht in de Heistse Kringwinkel tijdens de eerste editie van KringUp, een reeks workshops waarmee hergebruik wordt gestimuleerd.

Kristof Van Rompaey

Met het initiatief wil de Heistse Kringwinkel een bijdrage leveren om de afvalberg in te perken. “We krijgen hier aanzienlijk wat spullen binnen die we zelf niet verkocht krijgen”, legt verantwoordelijke Sandra Keymis uit. “Maar weggooien is tegen onze principes, dus gingen we op zoek naar manieren om die spullen een nieuwe bestemming te geven.”

Tijdens de eerste workshop ontwierpen de deelnemers unieke 3D-collages en gepersonaliseerde boekensteunen. De collages fleuren voortaan de kringwinkel op, de boekensteunen mochten mee naar huis genomen worden.

De volgende workshop vindt plaats op 4 april. Dan gaan de deelnemers creatief aan de slag met paasspullen. “Op 22 april komt iemand uitleg geven over het upcyclen van meubeltjes”, voegt Keymis nog toe. “Deelnemers kunnen dan op kleine houten bakjes een techniek aanleren om meubels een retrolook te geven.” Op 28 april vindt nog een KringUp-beurs plaats, met workshops en demonstraties. De winkel is dan ’s avonds geopend, van 19 tot 21u.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio