© André Verhoeven

Oudste en trouwste supporter Olympia Heist gehuldigd

Op de Heistse schaatsbaan werd vrijdagavond voor het begin van de wedstrijd Olympia Heist-Bulldogs Luik Heistenaar Jos Ackx gehuldigd. Met zijn negentig jaar is hij niet alleen de oudste, maar ook de trouwste supporter van het Heistse ijshockeyteam.

Kristof Van Rompaey

Toen Jos Ackx in 1974 naar Heist verhuisde, werd zijn nieuwsgierigheid naar ijshockey geprikkeld. Het was op aangeven van zijn zoon Bruno dat hij voor het eerst een kijkje ging nemen op de Heistse schaatsbaan, die een paar jaar voordien pas was geopend. Vanaf toen liet Jos ‘zijn club’ nooit meer los, en omgekeerd ook niet. “In al die tijd heb ik nagenoeg geen enkele thuiswedstrijd gemist”, legt hij uit. “Maar een paar maanden geleden begon ik te sukkelen met mijn gezondheid. Vandaag (vrijdag) was het de eerste keer dat ik terug een wedstrijd kwam bekijken.”

En de ‘thuiskomst’ van de trouwste Olympia-supporter werd meteen opgeluisterd met een huldiging. Jos werd op het ijs geholpen en mocht poseren tussen de Heistse spelers, waarna hij een persoonlijke trofee overhandigd kreeg. Op dat ogenblik werd de negentigjarige supporter even emotioneel en kwamen de herinnering aan de club vlot naar boven. Zo draagt Jos zelfs fysieke herinneringen mee aan zijn meer dan veertig jaar supporterschap. “Ik moest twee keer genaaid worden omdat ik een puck tegen mijn hoofd kreeg”, mijmert hij al lachend. “Ik heb er een litteken aan mijn oor, en een boven mijn oog aan overgehouden. Dat gebeurde twee keer tijdens een wedstrijd tegen Herentals. Toeval?”, glimlacht hij.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio