Wulong Quartet speelt exclusief concert in Mechelen

Foto: Wulong Quartet

Wulong Quartet speelt exclusief concert in Mechelen

Print
Het unieke viertal Wulong Quartet zakt op vrijdag 6 maart af naar cultuurcentrum Mechelen. Ze brengen er één van hun slechts vier exclusieve concerten die gepland staan.

Tijdens het creatieproces van de woordeloze dans- en muziekvoorstelling voor kinderen 'Wulong of de dansende draak’ stelde componist en muzikant Kobe Proesmans in 2013 een uniek kwartet samen. Wegens succes herneemt theaterhuis HETPALEIS de voorstelling dit voorjaar. In het kielzog daarvan wil Proesmans een volwassen publiek laten delen in de muzikale speelvreugde. Een van de vier exclusieve voorstellingen van het Wulong Quartet vindt plaats in Mechelen

Samen met de Belgische topmuzikanten Gwen Cresens en Jeroen Baert deelt Proesmans het podium met de Chinese Liu Fang, grootmeesteres op de Chinese snaarinstrumenten pipa en gusheng. Gecombineerd met de klanken van bandoneon, accordeon, viool, gitaar en percussie ontstaat een uniek klankspectrum. Het kwartet belooft een filmische, poëtische en energieke avond, met geluiden die balanceren tussen het Verre Oosten en het ons meer vertrouwde Westen.

Praktisch

Vrijdag 6 maart, Cultuurcentrum Mechelen, Auditorium, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen, 16 euro, www.ccmechelen.be

Tips om te Doen!