Bandits gaat akoestisch in Stadsschouwburg

Foto: Bandits

Jong rockgeweld Bandits Schouwburg

Bandits gaat akoestisch in Stadsschouwburg

Print
De jonge Vlaamse poprock-groep Bandits houdt halt in de Mechelse Stadsschouwburg met hun Back to Basics theatertournee. Negentig minuten lang plaatsen ze akoestische, Nederlandstalige poprock centraal in een speciaal voor de toer ontwikkeld jasje.

Dit najaar is het acht jaar geleden dat Jasper Publie (18), Toon Smet (17), Tim Tielemans (16) en Thomas Van Achteren (19) samen een band vormden. Aanvankelijk speelden ze samen als Gizonband, ondertussen staan ze bekend als Bandits. Bij het grote publiek won de groep bekendheid dankzij hun gesmaakte deelname aan Eurosong vorig jaar: Bandits eindigde tweede tijdens de finale in het Sportpaleis.

Tijdens de theatertoernee treedt Bandits voor het eerst op in intieme setting. Per concert brengen zij bovendien enkele muzikale vrienden mee. Voor wie nog niet overtuigd is: Bart Peeters en Piet Goddaer omschreven Bandits als ‘de Vlaamse Beatles’ en ‘de jonge Clouseau’. Een unieke kans om met het jonge talent kennis te maken.

 

Praktisch

Vrijdag 6 maart om 20u15. Stadsschouwburg Mechelen, Keizerstraat 3, 2800 Mechelen. 12 euro. www.cultuurcentrummechelen.be

Tips om te Doen!