© Dirk Vertommen

Parkeerterrein achter gemeentehuis behoudt open ruimte

Vanaf vandaag zijn er 82 nieuwe parkeerplaatsen beschikbaar op het Gemeenteplein in Putte-centrum. Toch betwijfelen de handelaars of dit wel zal volstaan. De meeste buurtbewoners zijn dan weer opgetogen over het feit dat er geen sociale woningen op het terrein werden gebouwd.

Kristof Van Rompaey

Tijdens de vorige legislatuur werd beslist om op het terrein achter het gemeentehuis sociale woningen te bouwen. Het compromis met de Heists-Putse Maatschappij voor Huisvesting was rond, maar het nieuwe bestuur besliste daar begin 2013 anders over. Het verbreken van de overeenkomst met de huisvestingsmaatschappij leverde de gemeente toen een boete van 300.000 euro op. Desondanks lijken de reacties van de buurtbewoners op het behoud van de open ruimte overwegend positief.

Middenstand Putte is dan weer niet overtuigd dat de nieuwe parkeerplaatsen zullen volstaan. Volgens hen is er een structureel tekort aan plaatsen. “Voor de handelaars in de buurt van de Lierbaan is het nieuwe terrein een goede zaak, maar voor de handelaars op de Mechelbaan is het eigenlijk te ver”, reageert voorzitter Nadia Peeters.

Nu het nieuwe parkeerterrein klaar is, zet de gemeente binnenkort ook de huur van parking ‘Toekomst’ stop. “Deze parking is privé-eigendom”, legt Schepen van Mobiliteit Peter De Vooght (N-VA) uit. “We willen met de eigenaar bekijken of het mogelijk is om het terrein nog te huren op piekmomenten. Ook de mensen van de Middenstand mogen de eigenaar hier trouwens zelf over contacteren.”

Het totale kostenplaatje voor de aanleg van de parking, die vrijdagavond werd ingehuldigd, bedraagt 320.000 euro, exclusief btw. “Tijdens de werkuren zal de parking voornamelijk gebruikt worden door personeel en bezoekers van het gemeentehuis”, stelt burgemeester Chris De Veuster (CD&V). “Door de ligging in het centrum is het parkeerterrein ook ideaal voor de bezoekers van de handelszaken. Het feit dat de parking over voldoende open ruimte, het nodige groen en een mooi pleintje met zitbanken beschikt, zorgt ervoor dat deze locatie kan uitgroeien tot een nieuwe ontmoetingsplaats.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio