© Kristof Van Rompaey

Bobby Prins stelt nieuw album voor in Heist

Fans uit het hele Vlaamse landsgedeelte zakten zondag af naar taverne Oud Egyte in Heist-op-den-Berg voor de presentatie van het nieuwste album van schlagerzanger Bobby Prins, Bel me, I love you!.

Kristof Van Rompaey

Al vijftig jaar brengt Jozef Troonbeeckx, alias Bobby Prins (67), met de regelmaat van de klok het Vlaamse levenslied tot bij zijn trouwe publiek. Amper twee maanden geleden vierde hij zijn gouden jubileum nog met een groots opgezette show in zaal De Zoerla in Westerlo. Hoeveel albums zijn rijk gevulde carrière al opleverde, weet de zanger ondertussen zelf niet meer exact. “Het zijn er meer dan zestig”, schat hij.

Maar volgens presentator Jerry Van der Veken, die tijdens de cd-voorstelling de charmezanger omschreef als 'niet alleen de keizer en de koning, maar ook de president van het Nederlandstalige levenslied', is het duidelijk: “Dit is zijn beste werk tot nu toe”, meent hij. En ook in Nederland doet Bobby Prins het voortreffelijk. “Nederlanders noemen me wel eens de Vlaamse André Hazes”, knipoogt de zanger.

Guido Van den Broeck, mede-eigenaar van café Oud Egypte, was alvast tevreden met de passage van Bobby Prins. “We volgen hem al veertig jaar”, vertelt hij. “Om ons een plezier te doen, wilde hij de voorstelling hier doen, maar het café was eigenlijk bijna te klein. Er zakten zelfs bezoekers af uit Brugge en Oostende.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio