© JoDW

© JoDW

© Joren De Weerdt

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Afscheid van Mechelse horecamonumenten

Nieuwe pop-up initiatieven rijzen als paddenstoelen uit de grond, maar sinds dit weekend is de Dijlestad twee monumentale horecazaken armer: Gerard Walschaerts tapte zijn laatste pintjes in zijn 'oerkroeg', Den Stillen Genieter. De gebroeders D'Hoogh serveerden dan weer de laatste couverts in hun sterrenzaak op de Grote Markt.

Kristof Van Rompaey, Sven Van Haezendonck

De stamgasten van 'De Stille' zakten zaterdag massaal af naar de Nauwstraat, maar zaten er eigenlijk wat verweesd bij. Na een juridische strijd met de eigenares van het pand, moet Gerard Walschaerts zijn bruine kroeg na bijna 30 jaar achterlaten.

Mechelaar Peter Haesendonck had zich voor het afscheid zelfs speciaal uitgedost. Met strikje en hoge hoed betuigde hij zijn laatste eerbetoon aan de jarenlange goede herinneringen die hij aan 'De Stille' overhoudt. Ook de E-kring, de studentenvereniging voor elektronica- en ICT-studenten aan De Nayer in Sint-Katelijne-Waver, zal de komende weken wat verloren ronddwalen door Mechelen. Jarenlang was 'De Stille' hun vaste plaats van afspraak.

"Klanten zijn droevig"

En ook op de Grote Markt emotionele klanten. Na 35 jaar culinaire geschiedenis te hebben geschreven, serveerden broers Erik en Walter D'Hoogh en hun wederhelften Annie en Daniëlle er zondag hun laatste gerechten. Of dat een emotioneel moment was? “We zijn allemaal zeer tevreden dat we 35 jaar op niveau konden werken”, legt Walter D'Hoogh uit. “De meeste klanten zijn uiteraard droevig. Wij hebben altijd een trouw en vast publiek gehad, en dat is ook wat onze zaak gemaakt heeft. Maar er komt een bepaald keerpunt in het leven: jarenlang hebben we gemiddeld 14 uur per dag gewerkt. Het mag nu wel iets rustiger.”

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen – editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio