© Kristof Van Rompaey

Putse Bierkliek klinkt op twintigste verjaardag in Schriek

Het is ondertussen twintig jaar geleden dat een aantal piepjonge vrienden een pact sloten in het Putse jeugdhuis Kaktus: bieren ontdekken was hun passie, hun liefde voor het gerstenat delen met gelijkgezinden werd hun missie. Twee decennia later is de Putse Bierkliek een gerespecteerde naam in het kennersmilieu. Dat vieren ze vandaag, zaterdag, in Schriek met -hoe kon het ook anders- een bierproeffestival.

Kristof Van Rompaey

De Putse Bierkliek kreeg -misschien niet geheel onverwacht- twintig jaar geleden vorm tussen pot en pint. "Het begon met het organiseren van een eerste bieravond in het jeugdhuis", legt voorzitter Johan Heremans, alias Waggelende Wannes, uit.

De traditionele bierfeesten van de Bierkliek vinden plaats tijdens het laatste weekend van februari, in de parochiezaal van Putte. Waarom de bestuursleden voor hun twintigste verjaardag uitwijken naar Schriek ? “De zaal is er ruimer", verduidelijkt Heremans. "Bovendien hebben we ook heel wat leden in het Heistse. Maar geen paniek, we blijven onze oorsprong trouw. We zijn zelfs al bezig met de organisatie van onze volgende bierfeesten. Die vinden, zoals altijd, in Putte plaats.”

Maar eerst moet het jubileum dus nog uitbundig gevierd worden in de parochiezaal van Schriek. Daar kunnen bezoekers kennis maken met de bieren van een twintigtal brouwerijen en bierfirma’s. Op een proefglas staat een waarborg van 3 euro, alle bieren zijn te verkrijgen aan 1,60 euro.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio