© Kristof Van Rompaey

© Kristof Van Rompaey

1/2

Heistenaars brengen woningen in beeld met camera en drone

Gewapend met een drone en een camera bieden Heistenaars Luc Verbeeck en Raf Maris sinds kort hun diensten aan vastgoedmakelaars aan. Met hun nieuw project, huiszien.be, schieten ze beelden van zowel de buitenkant als het interieur van woningen.

De zaakvoerders van het kersverse huiszien.be liepen elkaar toevallig tegen het lijf. “Ik was een testproject aan het filmen in het appartement van een kameraad”, legt Luc Verbeeck uit. “Toevallig ontmoette ik Raf daar toen. Al snel bleek dat we beiden met een gelijkaardig idee rondliepen. Vrijwel meteen sloegen we de handen in elkaar, want het plaatje scheen perfect te kloppen: waar de ene in tekort schiet, kan de andere perfect aanvullen. Het lijkt wel een verhaal uit een sprookje”, lacht hij.

Zelf is Verbeeck al twintig jaar actief als freelancer in de camerawereld. Hij weet zowat alles af van het technische luik, en neemt ook het contact met de klanten voor zijn rekening. Zijn collega Raf Maris beschikt dan weer over de nodige expertise om een drone veilig te laten opstijgen en landen. “Net als Luc, ben ook ik geïnteresseerd in het monteren en maken van beelden", vertelt hij. "Maar eigenlijk ben ik in de eerste plaats vooral met muziek bezig. Ook dat is mooi meegenomen, want ik kan probleemloos voor rechtenvrije nummers zorgen om onder onze filmpjes te monteren.”

Ten slotte geven de zaakvoerders toe dat hun concept niet geheel nieuw is. "Maar we hebben het gevoel dat we er nu op de juiste moment mee uitpakken", sluit Verbeeck af. "Voorlopig bieden we onze diensten nog lokaal aan: we willen aftasten of ons buikgevoel inderdaad klopt. Maar als het zo blijft gaan, denk ik dat we snel zullen verdrinken in het werk. Van alle vastgoedmakelaars die we contacteerden, heeft er niemand negatief gereageerd: de interesse is zeer groot."

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen – editie Mechelen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio