Sinfonia Heist herdenkt slachtoffers Eerste Wereldoorlog

Print
Heist-op-den-Berg - Concertvereniging Sinfonia Heist start haar nieuw seizoen met een eerbetoon aan de slachtoffers van de 'Groote Oorlog'. Dat doen zij tijdens een hommageconcert in cultuurcentrum Zwaneberg op zaterdag 22 november.

Om het herdenkingsconcert te realiseren werkt Sinfonia Heist nauw samen met de Heistse Academie voor Muziek, Woord en Dans en met cultuurcentrum Zwaneberg. De uitvoering is in handen van het Diamond Symphonic, onder leiding van dirigent André Walschaerts. Door de jaren heen groeide het jeugdorkest, dat in 1985 werd opgericht binnen de gemeentelijke academie, steeds meer uit tot een volwaardig symfonieorkest met professionele jonge musici. De kern van het Diamond Symphonic werd in 1995 het vast begeleidingsorkest van Helmut Lotti: het Golden Symphonic Orchestra was geboren.

Tijdens het hommageconcert in CC Zwaneberg plaatst Sinfonia Heist de Elégie en het Requiem van Gabriel Fauré, en het Klarinetconcerto van Mozart op het programma."Tussen de talloze geschreven dodenmissen kozen wij het Requiem van Gabriel Fauré uit omwille van zijn humane en hoopvolle boodschap", verduidelijkt Walschaerts. Ook zijn Elégie sluit hierbij aan. "Met deze klaagzang willen wij in deze novembermaand al de dierbaren gedenken die ons ontvallen zijn. Mozart’s klarinetconcerto is dan weer zijn laatste grote en zelf afgewerkte compositie en werd honderd jaar later door Fauré omschreven als 'een werk dat een groots humaan gevoel van geloof, hoop en liefde in zich heeft'."

Tot slot verlenen ook drie koren hun medewerking aan het concert: het Mechelse Kathedraalkoor, het Academiekoor van Heist-op-den-Berg en de Minnezanger van Zele zullen allen het Diamond Symphonic versterken tijdens de uitvoering van de werken. Als solisten treden sopraan Joke Cromheecke, bariton Joris Grouwels, klarinetiste Leentje Knops en celliste Else Ceuppens aan.

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio