Watertoren krijgt betere signalisatie

Print
Heist-op-den-Berg - Watermaatschappij Pidpa werkt volop verder aan de renovatie van de water- en uitkijktoren in het Bergbos. In de toekomst moet een verbeterde signalisatie de bezoekers nog vlotter bij de toeristische attractie brengen.

Het college ging in op de vraag van Pidpa om de signalisatie naar de water- en uitkijktoren te verbeteren. De technische dienst zorgt voor de bestelling en de plaatsing van in totaal vier bijkomende wegwijzers. Op de kruispunten Herentalsesteenweg-Kloosterstraat, Kloosterstraat-Kerkhofstraat en Leopoldlei-Grotstraat, waar al signalisatie in enkele richting werd geplaatst, wordt de weg voortaan in beide richtingen aangeduid.

In totaal voorzag Pidpa tachtig dagen voor de renovatiewerken aan de watertoren uit 1956. De werken gingen in augustus van start en verlopen naar verluidt nog steeds volgens planning. “Ondertussen zijn de voegen zo goed als volledig uitgekapt, waarna de toren helemaal opnieuw kan worden ingevoegd. Vervolgens wordt de toren nog behandeld met een speciale coating en moet ook het dak nog worden vernieuwd”, legt woordvoerder Alain T'Syen van Pidpa uit. "Als alles volgens plan verloopt, en als de weersomstandigheden meezitten, hopen we de werken tegen het einde van dit jaar klaar te hebben. Dan kan de toren in volle glorie het nieuwe jaar ingaan.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio