Groen ijvert voor heropening en behoud voetweg door nieuwe verkaveling

Print

Voetweg 24. Foto: gva

Zandhoven - Groen gaat pamfletten verspreiden in de omgeving van de Groenstraat en de Kleinheide in Pulderbos voor het behoud van voetweg 24. Momenteel loopt er een onderzoek om de voetweg af te schaffen.

Met de komst van een nieuwe verkaveling in Pulderbos aan de Kleinheide besliste de gemeenteraad om voetweg 24 af te schaffen. Groen stemde tegen. De voetweg verhindert door haar juridische status op dit moment de ontwikkeling van twee percelen van de verkaveling.

Gemeenteraadslid Jordi De Vlam (Groen) en andere leden van zijn fractie gaan in de buurt brieven verspreiden om mensen op te roepen om voor 15 januari bezwaar aan te tekenen tegen de afschaffing, als ze willen dat de voetweg behouden blijft en weer opengesteld wordt. Want in de huidige situatie is de voetweg niet meer zichtbaar en loopt hij dood in een wei.

“Het openbaar onderzoek loopt tot 15 januari. Wij zijn niet tegen de nieuwe verkaveling, maar deze voetweg is opgenomen in de Atlas der Buurtwegen van 1840”, zegt De Vlam. “Deze Atlas geeft de voetwegen een juridische status waardoor ze volgens de wetgeving toegankelijk gehouden of gemaakt moeten worden. Vandaag wordt de weg niet gebruikt, maar de nieuwe bewoners van de verkaveling zouden zeker profiteren van de aanwezigheid van deze buurtweg. Door de twee percelen waar de voetweg door loopt licht aan te passen, kan het weggetje opengesteld worden. De voetweg zal aanzetten tot meer fietsgebruik en is ook een veilige, rustige doorsteek naar de voetbalvelden van KFC De Heidebloem.”

Schepen Steven Van Staeyen (CD&V) liet op de gemeenteraad al aan De Vlam verstaan dat hij de eis niet begrijpt, omdat hij al heel zijn leven in Pulderbos woont en op die plaats nooit een toegankelijke voetweg of trage weg geweten heeft. Aangezien de voetweg al zeker vijftig jaar niet meer bestaat, lijkt het hem onzinnig om hem weer open te stellen.

Groen plaatste alvast een bezwaarschrift op zijn website dat geïnteresseerden kunnen indienen.

(kma)

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio