Warmste Parking ligt in Pulle

Print

De warmste parking. Foto: kma

Zandhoven - Wie domein Puyenbroeck in Wachtebeke te ver vindt om Music for Life te ervaren, kan naar de Warmste Parking van ’t Groenhof komen. Daar werd een Music for Life-terrein met groot led-scherm gebouwd ten voordele van Esar Dogs.

De Warmste Parking bij doe-mee-boerderij ’t Groenhof in de Cauwenberglei 46 in Pulle startte op woensdag, maar de grote apotheose wordt vanavond, vrijdag, verwacht. Van 17 tot 2u ’s nachts kunt u er terecht voor drankjes en snacks zoals hamburgers en braadworsten. ’t Groenhof liet niets aan het toeval over. Net als in Wachtebeke, staat er een grote tent, een kunstige kerstboom, vuurschalen en zelfs een speciaal opgetrokken chalet.


Mascotte Victor van ’t Groenhof, die vorig jaar uit een dikke eik werd gezaagd, is voor de gelegenheid getooid met een kerstmuts. Het bedrijf Vidi Square uit Pulle plaatste een led-scherm zodat de bezoekers van de Warmste Parking alle optredens en interventies van Music for Life vanuit Puyenbroeck in Wachtebeke live kunnen volgen.
Mario Frederickx, medewerker van ’t Groenhof, is de bedenker van de Warmste Parking. “Alle faciliteiten zijn hier aanwezig, dus waarom niet?”, zegt hij. “Het idee is wel vrij laat gegroeid, vandaar dat het dit jaar een ‘light’ wordt. Volgend jaar willen we het nog verder laten groeien.”

Ook ’t Groenhof-bezielster Karin Van Orshoven stond gisteren mee in het kraam met drank op de Warmste Parking. “Het is echt onze bedoeling om de sfeer van Music for Life naar Pulle te brengen. Volgend jaar willen we er de Pulse verenigingen en misschien de school bij betrekken, zodat het écht de Warmste Parking van Pulle wordt. Onze keuze voor een goed doel viel dit jaar op reddingshondenteam Esar Dogs. Deze mensen gaven al eens een demonstratie tijdens een van onze doe-mee-dagen en ze socialiseren hun honden ook op onze kinderboerderij, door af en toe met hun jonge dieren onze boerderijbeesten te bezoeken.”
Van de opbrengst van de Warmse Parking, willen Filip Verachtert en zijn vrouw Wendy van Esar Dogs materiaal, kleding en een speciale gps voor honden kopen. Het koppel uit Lichtaart had zijn jonge Engelse springer Quira meegebracht.
“Met Esar Dogs staan wij dag en nacht paraat voor reddingsopdrachten. In de praktijk zoeken wij vooral naar vermisten, zowel levenden als doden. We gebruiken synthetische lijkgeur om onze honden te trainen. Onze honden hebben geen kledingstuk of geurspoor nodig van de specifieke vermiste. Ze reageren op alle personen die ergens liggen, zitten of hangen.”

De reddingshonden kunnen ook ingezet worden bij internationale rampen. “Maar we worden vooral gevraagd bij vermissingen. In de eerste uren na een verdwijning komen de speurhonden van de politie in actie. Duurt de vermissing langer, dan kunnen onze honden hun diensten bewijzen.”
Filip richt ook detectiehonden af. “Ook hun socialisatie doe ik in ’t Groenhof.”   


De Okra-leden van Pulle hadden woensdag speciaal hun wandeling aangepast om langs de Warmste Parking te komen. 
Ook een oma uit Zandhoven kwam met haar kleindochters Pippa (2) en Billie (drie weken) en dochter eens piepen.
“Normaal gaan wij elk jaar naar De Schorre in Boom voor Music for Life, maar Wachtebeke vond ik te ver. Ze hebben hier goed hun best gedaan om de typische sfeer te evenaren. Dankzij het led-scherm lijkt het alsof ik toch voor het podium sta.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio