Johnny Cash komt frikadellen eten in Kerstcafé

Geert, Guy, Toon en Cliff van de Landelijke Gilde geven alvast het goede voorbeeld. Foto: kma

Johnny Cash komt frikadellen eten in Kerstcafé

Print
Zandhoven - In de oude hoeve Van den Brande in de Kapelstraat in Pulderbos opent de Landelijke Gilde donderdag zijn kerstcafé. Zelfs 'Johnny Cash' schuift er op 28 december zijn boots onder de tafel.

In 2014 opende de Landelijke Gilde voor de eerste keer een pop-upcafé in de oude boerderij van Stanny Van den Brande, aan de verlichte kerststal. Het was een try-out met een simpel concept: oude repen retrobehang, een paternoster als decoratie, een gaskachel en oude familiefoto's - zoals van het huwelijk van tante Mai - tegen de muur, en klaar was Kees. Tot ieders verbazing werkte het als een pot honing op een uitgehongerde beer, want de verse soep en warme frikadellen met krieken zorgden voor een overrompeling. Ook vorig jaar kwamen er zo'n tweeduizend gasten, en werd er 260 kilo verse frikadellen opgepeuzeld.

“De mensen genieten ervan, daarom doen we voort”, zegt Guy Wolput van de Landelijke Gilde. “Dit jaar hebben we wel een langere toog gemaakt, om de antieke toog die uit het vroegere café van Roelands kwam, te sparen.”

Morgen, donderdag, opent het kerstcafé om 14u. “Daarna zijn we tot en met 2 januari elke dag om 10.30u open. Met enkele uitzonderingen: op kerstavond openen we pas vanaf 19u. En op 25 december, 31 december en 1 januari blijven we dicht.”

Donderdag 28 december is een speciale dag, want dan wordt in de feesttent de Azencross van Loenhout op groot scherm uitgezonden, met om 18.30u nog een optreden van Radio Tennessee. Deze zeskoppige Johnny Cash-coverband met Olivier Guiette als Johnny Cash, heeft in Zandhoven een schare trouwe fans.

Ook de Gepensioneerden Brandweer Zandhoven (Gebrazan) is de hele periode van wacht. Van 23 tot 30 december en op 1 en 2 januari organiseren ze voor de vierde keer kerstwandelingen. De tochten van 12 of 24 kilometer vertrekken aan Hooidonk of de kerk van Massenhoven. De kortere lussen van 4,6 en 3,5 kilometer vertrekken in Domein Bruyneel aan de Vierselbaan in Zandhoven, waar tussen 11 en 18u een kerststallententoonstelling bezocht kan worden.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio