Studenten doen voor Warmste Week sensibilisering rond gevaren van de zee

Kevin, Jochem, Emily en Dragana op het strand van Oostende. Foto: Unsea'n

Studenten doen voor Warmste Week sensibilisering rond gevaren van de zee

Print
Zandhoven - Vier studenten van de Plantijn Hogeschool voeren in het kader van de Warmste Week actie om mensen te wijzen op de gevaren van de zee. Afgelopen weekend stonden ze op Lierse SK en volgend weekend op K Zandhoven SK.

Twintiger Kevin Steylaerts uit Zandhoven doet samen met medestudenten Dragana Kosanovic, Emily Vanlommel en Jochem Maes aan sensibilisering voor de vzw Safe Coastal Tourism. Hun engagement kadert in een schoolopdracht. “Niet dat we zelf ooit met verdrinking geconfronteerd werden, maar het is een vrij onbekende vzw die steun kan gebruiken. Omdat elementen zoals marketing en grafische vormgeving belangrijk zijn tijdens onze opleiding, kozen we voor Safe ­Coastal Tourism. De goede doelen voor Music for Life worden door Studio Brussel vastgelegd. Je kunt dus niet eender welk doel kiezen. Maar deze vzw sprak ons allemaal aan.”

Oprichters van de vzw zijn de ouders van Bavo Verheyden uit Leuven, een 21-jarige student die in april 2011 verdronk op bezoek bij zijn oudere broer Bart aan de Oostkust in Zuid-Afrika. Bart werkte er als dokter. De sterke stroming op zee verraste de broers. Bart kon zich redden, ­Bavo werd meegesleurd door de golven. Achtduizend toeristen verdrinken ieder jaar op vakantie, omdat ze de gevaren van een wilde zee niet goed inschatten.

Kevin, Jochem, Dragana en ­Emily - die ongeveer de leeftijd van Bavo hebben - ontwierpen stickers, waaronder grote vloerstickers, die ze al op diverse plaatsen gingen plakken. “Als naam van onze campagne kozen we voor Unsea'n, omdat je nooit weet welke onverwachte risico's onder het wateroppervlak schuilen.”

Afgelopen weekend mochten de studenten in de fanshop van Lierse bezoekers bewustmaken van het thema. Ze kregen steun van Liersespelers Patrick Rakovsky, Will Still, ­Frédéric Frans, Ludovic Buysens en Thomas Wils. Volgend weekend zal Unsea'n aan de zijlijn staan in het voetbalcomplex van K Zandhoven SK.

(kma)

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio