Guido Belcanto zingt Plastic Rozen op voorwaarde dat vijf koppels op podium 'slowen'

Print

Guido Belcanto met Mieke, Patrick, Pier en Ines van vzw Cultuurvrienden Voorkempen. Foto: kma

Zandhoven / Lier - De nieuwe vzw Cultuurvrienden Voorkempen uit Massenhoven organiseerde zaterdag in de Jezuietenkerk van Lier een optreden van Guido Belcanto. "Nooit gedacht dat ik een kerk kon doen volstromen, welke pastoor kan dat tegenwoordig nog?", reageerde de zanger toen hij zag dat de 350 stoeltjes allemaal bezet waren.

De voorstelling Nijghse Vrouwen in De Populier in februari vormde de vuurdoop van de vzw Cultuurvrienden Voorkempen die werd opgericht door Pier De Ridder, Patrick Willems, Ines Standaert en Mieke Debosschere. Dat was een succes. Guido Belcanto was het tweede optreden, en alweer daagde er heel veel volk op. Er moesten zelfs nog stoelen worden bijgezet omdat er nog mensen aan de kassa kwamen kopen de avond zelf. Er was een goede delegatie uit Zandhoven aanwezig, en zelfs verrassend veel Nederlanders waar Guido zeer populair is.

Guido Belcanto bracht een intieme melancholische set van nieuwere nummers en bekende Belcantohits begeleid door twee topmuzikanten. Hij gaf na een niet te negeren applaus nog drie bisnummers weg waarbij hij het publiek aanmoedigde om mee te zingen, met als ultieme uitsmijter 'Plastic Rozen', maar alleen op voorwaarde dat vijf koppels op het podium zouden komen slowen. Dat was geen probleem, in geen tijd stonden er zelfs meer dan vijf stellen met dansbenen die samen voor een schitterend slotakkoord zorgden.

"Ons volgend optreden dat we organiseren wordt waarschijnlijk iets kleiner met Franse chansons opnieuw in De Populier", verklapte Patrick Willems al.  

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio