Kiki puzzelt mee aan mooie toekomst voor Monnikenheide

Print

Puzzelen voor Monnikenheide. Foto: kiki

Zoersel - Monnikenheide in Zoersel draagt al meer dan 45 jaar zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Speelgoedwinkel Kiki uit Sint-Antonius organiseert een puzzelactie om een nieuw woonproject van Monnikenheide te helpen ondersteunen.

Om hun huidige bewoners van nog betere zorg te kunnen voorzien maar ook enkele nieuwe bewoners te kunnen verwelkomen bouwt Monnikenheide aan een nieuw Monnikenbos; twee nieuwe woningen voor telkens 9 personen.

Kiki, speelgoedwinkel in Zoersel, draagt dit project een warm hart toe. Om het 5-jarig jubileum van de winkel te vieren, hebben ze daarom besloten om het nieuw Monnikenbos te ondersteunen. Op 31 oktober en 1 november dagen ze iedereen uit mee te komen puzzelen. Per 20 gepuzzelde stukjes schenken ze 1 euro aan het nieuwe project. “Als de puzzel volledig af is op 1 november, voor 18 uur, dan verdubbelen we graag dit bedrag”, vult Roeland Ruelens - zaakvoerder- aan.

Kris De Koninck, directeur van Monnikenheide, is alvast enthousiast. “Met deze originele actie krijgen we niet alleen een duwtje in de rug, maar krijgt ons nieuwe project de aandacht die het verdient. Het symboliseert mooi onze werking: samen puzzelen aan betere zorg”, aldus De Koninck. Ook Vlaams parlementslid en OCMW- voorzitster van Zoersel Katrien Schryvers draagt de actie een warm hart toe. “Monnikenheide is een prachtige zorginstelling van onze gemeente, die we op alle mogelijke manieren willen blijven ondersteunen. Dat Zoerselse handelaars mee initiatieven nemen om mensen met een zorgnood kansen te geven, kan ik alleen maar toejuichen. Dat is vermaatschappelijking van zorg in de praktijk!”

De eerste nieuwe woning zou af moeten zijn op 18 oktober. Zodat er meteen 9 nieuwe plaatsen beschikbaar komen. De tweede en het multifunctionele gebouw wordt, als alles volgens plan verloopt, een jaar later geopend.

Het is niet vreemd dat Kiki graag dit project steunt en er een actie rond opzet. Sinds een klein jaar komt Charlotte Willemen, bewoonster van Monnikenheide, één keer per week helpen in de winkel. 

Kom je graag mee puzzelen bij Kiki voor het nieuwe project van Monnikenheide? Iedereen is welkom op dinsdag 31 oktober en woensdag 1 november, telkens van 10-18u. (Speelgoedwinkel Kiki, Zoerselsteenweg 5, Sint-Antonius)

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio