Ieder dorp zijn dampwinkel

Timothy Wellens van Vaporshop Zandhoven. Foto: kma

Ieder dorp zijn dampwinkel

Print
Zandhoven - De jongste maanden openden enorm veel dampwinkels in onze regio. Dat komt door de verstrengde wetgeving, die de onlineverkoop van e-sigaretten en toebehoren sinds begin dit jaar aan banden heeft gelegd. De stenen winkels schieten nu als paddenstoelen uit de grond.

Op de Ringlaan in Zandhoven opende op 28 augustus het jongste filiaal van de keten Vaporshop. Timothy Wellens (22) is er de franchisenemer.

Timothy en zijn vennoot openden in januari een eerste Vaporshop in Herentals. “Ik doe het samen met de moeder van mijn vriendin. Zij rookte al sinds haar vijftiende soms tot twee pakjes sigaretten per dag. Tot ze het dampen leerde kennen en eindelijk kon afkicken. Zelf ben ik ook een damper. Via een vriend die bij Vaporshop werkte, kwam ik in contact met de keten.”

Timothy zocht uit waar er in de buurt nog blinde vlekken zijn voor hij een winkel in Zandhoven opende. “Sommige dorpen hebben al twee dampwinkels tegenwoordig, maar in Zandhoven was er nog niks. Dit pand op een drukke doorgangsweg stond al een hele tijd leeg. En, heel belangrijk voor dampers: er is genoeg parking. Zeker langs deze gewestweg zijn het vaak klanten die tijdens of na het werk gauw binnenspringen om een e-liquid te kopen.”

Bij de opening van Vaporshop Zandhoven postte Timothy wat flyers en zette hij berichtjes op de Facebookgroep 'Ge zijt van Zandhoven als'. “Maar door de wetgeving zijn wij erg gelimiteerd in het maken van reclame. Zo mogen dampwinkels geen speciale kortingsacties houden. Dat is wel jammer als jonge startende zaak.”

Welke smaakjes in Zandhoven het best in de markt liggen? “De fruitsmaken gaan vlot over de toonbank, maar net zo goed de koffie, munt en tabak. In Herentals hebben wij al klanten die voor het eerst in jaren opnieuw de trap op geraken zonder te hijgen. Het heeft dus echt wel effect op de gezondheid.”

Vaporshop Zandhoven ruikt nog naar de verf. “Dat zal wel, want binnen mag ik van de wetgever niet dampen. Zelfs in een café mag je in België niet dampen.” (kma)

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio