"Mijn oudste klant is 86 jaar"

Peter Van de Put van de Vape Shop. Foto: kma

Ieder dorp zijn dampwinkel

"Mijn oudste klant is 86 jaar"

Print
Schilde - De jongste maanden is er een explosie aan dampwinkels. Dat komt door de verstrengde wetgeving, die de online verkoop van e-sigaretten en e-liquids verbiedt.

Peter Van de Put (53) opende op 1 december 2016 de Vape Shop op de Turnhoutsebaan in Schilde. Hij was een van de pioniers in onze regio. “Ik heb altijd in de horeca gewerkt, maar dit doe ik liever.”

Peter runde vroeger verschillende horecazaken. “Vorig jaar verkocht ik mijn laatste. Ik wou nog wel iets doen, want ik voel me te jong om te niksen, maar dan niet meer met personeel. Als tot de e-sigaret bekeerde ex-roker - ik rookte 37 sigaretten per dag - leek een eigen dampwinkel mij wel wat. 's Morgens begint mijn dag om 10u en 's avonds trek ik de deur achter me dicht, zonder nog zorgen van personeel dat plots ziek afbelt zoals in de horeca wel vaker gebeurde.”

Peter liep eerst stage bij een dampwinkel in Oud-Turnhout. Daarna opende hij zijn Vape Shop in Schilde. “Ik was in Deurne gaan zoeken naar een pand, maar uiteindelijk bots je daar altijd op het ontbreken van parkeerplaatsen. Op de Turnhoutsebaan kreeg ik de afgelopen maanden wel af te rekenen met de werkzaamheden, maar alle handelaars hier hadden daar last van. Voor de rest ben ik tevreden met mijn klanten. Mijn oudste klant is 86 jaar. Hij heeft zelfs nog een heel groot toestel gekocht.”

Als onafhankelijke shop heeft Peter een heel ruim assortiment en kan er ook alles besteld worden. “Ik ben niet gebonden aan een keten of vaste ditributeur.”

Het aantal smaakjes is onuitputtelijk. “De ene houdt van cappuccino, de andere van tabak.”

Peter kreeg al veel klanten die doorverwezen werden door de huisartsen in Schilde. “Er zit geen teer in. Ook het financiële voordeel is aanzienlijk. Een pakje sigaretten kost gemiddeld 7 euro, terwijl je voor 3,5 euro al een equivalent van drie pakjes e-sigaretten kan dampen. De aroma's om zélf liquids te maken, zijn zelfs nog goedkoper.”

(kma)

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio