Lichtjeswandeling zaterdag opnieuw met échte kaarsjes

De Landelijke Gilde Pulderbos is al volop met de voorbereidingen bezig. Foto: kma

Molenfeesten zorgen vrijdag, zaterdag en zondag voor ambiance in Pulderbos

Lichtjeswandeling zaterdag opnieuw met échte kaarsjes

Print
Zandhoven - De Landelijke Gilde Pulderbos grijpt voor de Lichtjeswandeling van zaterdag 16 september tijdens de Molenfeesten terug naar de oude succesformule met theelichtjes in plaats van led.

De Lichtjeswandeling op zaterdagavond is als sinds 2012 een van de publiekstrekkers tijdens het weekend van de Molenfeesten. Ter verandering werd in 2016 gekozen voor ledballonnen. “Maar  tot onze ontzetting werd 80% van die ballonnen onderweg gepikt!”, zegt Dirk Vercammen, voorzitter van de Landelijke Gilde Pulderbos. “Daarom dat we dit jaar weer 5.000 bokalen met theelichtjes langs de ongeveer vijf kilometer lange route gaan zetten. Onderweg duiken er feeërieke verrassingen op.”

Vertrekken (2,5 euro, pannenkoek bij aankomst inbegrepen) kan zaterdag tussen 20 en 22u aan de windmolen aan de Molenheide in Pulderbos.  De route loopt richting manege De Heide, waar de drankstop is. “We hopen alleen dat er niet te veel wind gaat staan voor onze kaarsjes. De organisatie is een samenwerking tussen Landelijke Gilde, imkersbond, KLJ, KVLV en Molenkring."

Vrijdag om 19.30u is het sjotterkastornooi in de tent en zondag om 11.30u molenmis en restaurant. Vanaf 14u barsten zondag de Molenfeesten volop los met tal van demonstraties. Richard Bastanie heeft Louis Lenaerts recent opgevolgd als voorzitter van Molenkring Pulderbos.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio