© kma

© kma

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De Vrolijke Vuistbalvrienden winnen mannenfinale tweede officieel BK Vuistbal, bij dames is Red Dynamite winnaar

Voor de tweede keer werd in Zandhoven het Belgisch kampioenschap vuistbal gespeeld.

Kristin Matthyssen

Terwijl er vorig jaar zes ploegen meestreden op het eerste BK, waren er dit jaar vier vrouwenploegen en acht mannen- en gemengde ploegen ingeschreven. Ook twee Duitse ploegen deden voor de lol mee.

Vuistbal werd al beoefend door de oude Grieken. Vergis u niet, het is geen gevechtssport, maar een soort van volleybal die met de onderarm wordt gespeeld op een groter outdoor-veld. De bal mag tussen elke pas één keer botsen. Na maximaal drie passen moet de bal over het net gespeeld worden.

Zandhovenaar Bert Stoelen (25) stichtte de Belgische Vuistbal Associatie en meteen ook het nationaal team de Red Jellyfists. Elke zondagavond wordt getraind op het C-terrein in Zandhoven.

Gisteren wonnen de Red Dynamites de vrouwenfinale van het BK. De ploeg bestaat uit speelsters van Dames 1 van VCl Zandhoven. De mannenfinale was een strijd tussen De Vrolijke Vuistbalvrienden (met o.a. Bert Stoelen en veel Zandhovenaars) en First Fight. Die laatste bestond uit volleyballers van onder meer Sint-Antonius en Herentals die nog nooit vuistbal gespeeld hadden. “Vuistbal is trager dan volleybal, en het doet meer pijn”, vond Robin De Bont van Firstfight. “Dat komt omdat ze de beginnersfout maken om de bal op de binnenkant van de pols op te vangen”, wist Bert. Uiteindelijk wonnen De Vrolijke Vuistbalvrienden.

In augustus 2018 mogen de mannen naar het EK in Duitsland en de vrouwen naar het WK in Oostenrijk. Vrouwen voor de nationale ploeg, en ook mannen, zijn nog altijd zéér welkom.

Info: b.stoelen@bfa-vuistbal.be of facebookpagina Belgische vuistbal associatie

Vastgoed

Jobs in de regio