Brouwerij Pirlot zoekt nieuwe uitbater voor De Proeverij

Print

Nancy en Guy. Foto: rr

Zandhoven - Brouwerij Pirlot in de Heistraat in Zandhoven, bekend van haar Kempisch Vuur-bieren, is op zoek naar een nieuwe uitbater voor de aan de brouwerij verbonden taverne De Proeverij.

Guy Pirlot (61) commercialiseerde in 1998 zijn tripel Kempisch Vuur. Intussen zijn er al negen bieren, een whisky en verschillende likeuren van Kempisch Vuur. Sinds 2011 brouwt hij in zijn eigen brouwzaal in de Heistraat in Zandhoven, vlakbij Halle-Zoersel en op een boogscheut van Zoerselbos. In 2013 werd het proeflokaal De Proeverij geopend, om de brouwerij en haar bieren een optimale uitstraling te geven.

“In het beginstadium wilden we absoluut zelf de uitbating van De Proeverij doen”, vertelt Guy. Hij kreeg de volle steun van zijn vrouw Nancy (57), die verpleegkundige van opleiding is. “Zeven dagen op zeven werken is te zwaar aan het worden voor mij”, zegt Nancy. “De Proeverij is maandag en dinsdag dicht, maar dan ga ik nog deeltijds werken.”

Ook Guy wil zich volop op het brouwen en stoken kunnen toeleggen. “In het weekend komt Nancy mij soms uit de brouwzaal roepen als het te druk is. Maar ik ben meer een brouwer dan een tapper”, zegt Guy. “Ik sponsor het voetbal in Zandhoven, maar heb in het weekend nooit tijd om naar de match te gaan kijken omdat ik achter de toog sta.”

“We zoeken iemand met een passie voor streekproducten”, zegt Nancy. “En een echt horecabeest, want de horeca is een stiel apart. De Proeverij is een rustig en groen gelegen taverne met een moderne inrichting, een groot terras en een speeltuintje. We zitten aan verschillende fiets- en wandelknooppunten. En niet onbelangrijk: er is een ruime parking.”

Eén voorwaarde: de uitbater moet uiteraard Kempisch Vuur tappen. De Proeverij blijft een proeflokaal waar bezoekers kunnen kennismaken met wat er in de ketels van brouwerij Pirlot rijpt. De Kempisch Vuur-whisky is een succes en Pirlot maakt intussen ook al verschillende gins. Ook die vind je allemaal op de kaart in De Proeverij, net als biersnacks. Guy Pirlot blijft wel rondleidingen verzorgen in de brouwerij.

“We blijven open tot eind oktober”, zegt Guy Pirlot. “Hopelijk vinden we tegen dan een kandidaat. Omdat we het zonde zouden vinden dat De Proeverij sluit, zijn de voorwaarden gunstig.”

Wie interesse heeft, kan Guy Pirlot bellen op 0475.42.61.95 of mailen

via info@kempisch-vuur.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio