KSA Westmalle start kamp opnieuw op: leden verwelkomd met een potje 'pillekes'

De KSA van Westmalle bleef niet bij de pakken zitten nadat de jeugdvereniging woensdag haar kampplaats in Tenneville moest verlaten door ziekte. Vandaag, zaterdag, zet de KSA van Westmalle haar kamp verder in een bos van Carl Mintjens op Blommerschot in Oostmalle.

Kristin Matthyssen

Het kamp van de KSA uit Westmalle werd woensdag stopgezet. 24 leden kregen in de nacht van dinsdag op woensdag last van misselijkheid, braken en soms ook koorts. Zes kinderen uit verschillende leeftijdsgroepen van 12 tot 18 jaar werden naar het ziekenhuis gebracht met uitdrogingsverschijnselen.

Zaterdag is de sfeer weer opperbest. Ook burgemeester Harry Hendrickx en schepen van Jeugd Elisabeth Joris tekenden present bij de heropening van het kamp. Zij hadden mee go-between gespeeld tussen de jeugdbeweging en Carl Mintjens van de gelijknamige meubelfabriek, die vlakbij de kampplaats blonde d'aquitainerunderen kweekt. Schepen Joris was woensdag trouwens zelf meteen met een aanhangwagen naar Tenneville gereden om te helpen. Al het kampmateriaal werd donderdag overbracht naar Malle en vrijdag met vereende krachten weer rechtgezet op Blommerschot door de KSA met de hulp van andere jeugdbewegingen uit Malle en leden van jeugdhuis Malmejo.

Verwelkomd met 'pillekes'

Als ludieke noot werden alle leden verwelkomd met een potje 'pillekes', wat gekleurde snoepjes. Alle ruim tachtig leden die in Tenneville aanwezig waren, zijn nu ook op het kamp in Blommerschot. Alleen twee personen van de leiding die nog niet helemaal uitgeziekt zijn, gaan nog nakomen.

"Het kamp gaat nog vijf dagen duren", zegt Bert Kennes van KSA Westmalle. "De leiding blijft nog drie dagen langer, zoals altijd de gewoonte is. We weten nog niet wat de oorzaak van de plotse ziekte-uitbraak is geweest, maar we nemen geen enkel risico omdat de weerstand van sommige leden nog verzwakt is. We hebben advies ingewonnen van dokters. Daarom drinken we uitsluitend uit flessen en hebben we een kube leidingwater van onze eigen KSA-lokalen meegebracht om te koken. We hebben ook ontsmettingsgel bij die gebruikt zal worden bij elke maaltijd en ook aan de mobiele toiletten staat. Qua omgeving is de natuur op Blommerschot ook prachtig. We zitten hier precies nog in de Ardennen!"

Bij de leden en ouders heerste er veel blijdschap. "Het is knap wat deze jongeren presteren, temeer omdat ze de voorbije nachten amper geslapen hebben", vond ook burgemeester Hendrickx. "Niemand wou opgeven. En het is tof dat ze helemaal in een verre uithoek van Oostmalle zitten, want Westmalle zou misschien toch iets te veel onder moeders vleugels zijn."

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio