Dubbel goud voor World's End Rum

Lester Schutters met zijn gouden drank. Foto: kma

Dubbel goud voor World's End Rum

Print
Zandhoven - De Zandhovens-Caraïbische World's End Rum heeft tijdens de internationale rumconferentie in Madrid goud behaald in de categorie 'spiced rum'. Het tweede goud al voor Lester Schutters.

In oktober vorig jaar werd World's End Rum al eens de grote triomfator in dezelfde categorie op het gerenommeerde German Rum Festival in Berlijn. Dat leverde World's End Rum een ticket op voor het grote rumsalon in Madrid.

“Ik heb zelf drie dagen op die beurs in Spanje gestaan”, vertelt Schutters. “De internationale jury besliste via een blind tasting. Ik heb geen idee hoeveel tegenkandidaten ik had. Dat maken ze niet bekend. Deze overwinning is toch weer een opsteker.”

Likeurstoker Lester Schutters van 2240 Social Club is vooral bekend van zijn limoncello. Maar met zijn World's End Rum verbaast hij nu dus ook de rumkenners. Na whisky en gin is rum, een drank bereid uit bijproducten van suikerriet, aan een opmars bezig in ons land. “Het is zeker niet alleen een winterdrank om verkoudheden te bestrijden”, zegt Lester. “Rum is ook heel lekker in cocktails en aperitieven. Je kunt rum zowel puur als on the rocks drinken.”

De productie van rum vindt vooral in de Caraïben en Latijns-Amerika plaats. “De distillatie van World's End Rum gebeurt in in Barbados en Trinidad. Het is ook een barrel aged rum, dat betekent dat hij daar vijf jaar rijpt op eikenhouten vaten.”

World's End Rum omvat een combinatie van verschillende barrel aged rums. “De finale blending en afwerking met kruiden en fruit gebeurt in Zandhoven. World's End Rum bewandelt de perfecte middenweg tussen de pure rums en de spiced varianten."

Een plezierige afdronk is het in elk geval, want World's End Rum heeft een alcoholpercentage van 40%.

De Zandhovenaar, met roots in Halle-Zoersel, is intussen voltijds met zijn dranken bezig. “Intussen heb ik vier likeuren en één rum, maar er zit iets nieuws aan te komen”, verklapt hij. “Ik kan alleen nog niet zeggen wanneer ik het precies lanceer. Dat hangt er allemaal vanaf of het goedkomt.”

Wie de gouden rum wil proeven, kan in de buurt onder meer terecht in Het Renteniershuis in Viersel of De Patriot in Zandhoven. World's End Rum is te koop in drankenhandels en speciaalzaken, zoals bij Dal in Zandhoven.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio