"Beloofde groene buffer blijkt siergras"

Print

'Opgepast, ratten' zegt een bord in de Vogelzangstraat. Foto: kma

Zandhoven - Onder het straatnaambord van de Vogelzangstraat is een bord 'Miseriestraat' gezet. En even verderop staat: 'Opgepast, ratten."

Het is duidelijk: in het doodlopende stuk Vogelzangstraat in Massenhoven, dat nu uitzicht heeft op de nieuwe sociale woningen d'Oude Pastorij van De Zonnige Kempen, zijn ze niet tevreden. Die ontevredenheid leeft al veel langer, maar werd de voorbije weken extra gevoed toen de omgevingswerken rond het sociale wooncomplex werden uitgevoerd.

“Van de bestendigde deputatie moest hier opnieuw een groene zone worden aangeplant met Spaanse aak of veldesdoorn”, zegt een van de vier bewoners uit de straat. “Bij de ontwikkeling van de verkaveling Vogelzangstraat werd indertijd opgelegd dat hier streekeigen beplanting moest komen. Maar De Zonnige Kempen heeft heel onze groene buffer gerooid. De voorbije week werd dan de tuin voor de sociale appartementen aangeplant. Onze ontgoocheling is groot nu blijkt dat ze als groene buffer alleen wat miezerige siergrassen hebben aangeplant om een soort prairietuin te maken. Terwijl wij als buren een degelijke groene buffer hadden gevraagd zodat we opnieuw onze rust en privacy hebben. Tijdens het uitvoeren van die omgevingswerken hebben ze er bovendien alles aan gedaan om ons extra te judassen, waarschijnlijk omdat wij in het verleden geprotesteerd hebben tegen het project. Sinds de afbraak van de oude pastorij kampen we met een rattenplaag. Wij hebben altijd gevraagd om de voorzijde van dit tweede gebouw ook naar de Kerkstraat te richten, hetgeen perfect kon. Maar we zitten met zeven voordeuren in onze richting. Dat is toch geen achterzijde?”

Volgens burgemeester Luc Van Hove (CD&V) leeft de onvrede al langer in dat stuk van de Vogelzangstraat. “Ze hebben dit project van De Zonnige Kempen nooit echt geaccepteerd. De voorzijde van het gebouw is wel degelijk naar de Kerkstraat gericht. Het is de bedoeling dat de bewoners langs de kant van de parochiezaal en de kerk het nieuwe sociaal woonerf betreden. Er zijn bewust geen parkeerplaatsen voorzien aan de kant van de Vogelzangstraat. Wij kunnen evenwel niet vermijden dat in de toekomst bewoners van dat achterste blok even hun auto in de Vogelzangstraat parkeren als ze hun boodschappen willen uitladen.”

(kma)

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio