Fruitsatés voor blokkende studenten in danszaal

Tom Peeters studeert in de sporthal. Foto: kma

Fruitsatés voor blokkende studenten in danszaal

Print
Zandhoven - De jeugdraad van Zandhoven begon in februari vorig jaar samen met de gemeente een blokpunt in de gemeentelijke sporthal Het Veld. Het initiatief slaat aan. De studenten krijgen drank en af en toe een extraatje.

Er zitten toch zeker tien studenten als we op kousenvoeten binnenkomen. Het blokpunt bevindt zich in de danszaal, met een mooie spiegelwand aan de overzijde van de tafeltjes waar de studenten vol concentratie zitten. Af en toe zorgt de jeugdraad voor een extraatje, zoals cake of ander lekkers. “Vrijdag waren het zelfs fruitsatés”, zegt Tom Peeters (21) uit Pulderbos, die een ingenieursstudie volgt in Geel. “Ik maak nu voor de derde keer gebruik van het blokpunt. Hier duurt de pauze altijd maar een kwartier tot twintig minuten. Thuis duren mijn pauzes altijd veel langer. Je bekijkt een filmpje en je bent vertrokken... Nu studeer ik van 9u tot 17.30u. Er zijn mensen die nog langer blijven zitten. Als ik daarna thuiskom, blijven de boeken meestal dicht. Alleen als de examens echt al bezig zijn, studeer ik thuis na 17.30u ook nog verder.”

De voorbije week was het ook niet te heet in de danszaal. “Met dank aan de airco”, zegt Tom. “Die hangt er thuis niet, dus dat is nog een bijkomend voordeel.”

Tom buigt zich vandaag over het vak toegepaste elektronica. “Ik ga een zware examenperiode tegemoet, want ik moet al minstens drie herexamens meenemen. Maar ik kom uit een moeilijke pe­riode. Het zal nu wel beter gaan, hoop ik.”

(kma)

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio