Vroegere 7Senses wordt Marokkaanse feestzaal Crystal Palace

De vroegere 7Senses wordt feestzaal Crystal Palace Foto: kma

Vroegere 7Senses wordt Marokkaanse feestzaal Crystal Palace

Print
Zandhoven - Er komt een Marokkaanse feestzaal in het voormalig restaurant 7Senses aan de Langestraat in Zandhoven. Het gemeentebestuur belooft streng toe te zien dat alles conform de wet verloopt.

Het horecapand aan de Langestraat in de buurt van CM-domein Hooidonk en het VTI heeft al een woelige geschiedenis achter de rug. Vroeger was het jarenlang dancing JJ More. Daarna werd het omgebouwd tot showrestaurant The Mummies. De zaak ging failliet in 2008.

Nadien kwam er restaurant en kunstgalerie 7Senses. Ook hier liep het mis. Op 29 januari 2016 werd het pand openbaar verkocht op bevel van de beslagrechter voor 805.000 euro. De vorige eigenaar procedeerde, maar onlangs werd de verkoop toch geldig verklaard.

Hoewel de vorige eigenaar tegen deze beslissing nog in beroep gaat, mag de koper nu al beschikken over het pand. De vorige eigenaar kwam donderdag tijdens de gemeenteraad polsen wat de houding van het gemeentebestuur gaat zijn en sprak waarschuwende taal. Gemeenteraadslid Paul Stulens (Vlaams Belang), die op 250 meter van het pand woont, klonk scherp. “Dit wordt een besnijdenisfeestzaal”, zei hij. De kopers verschaften zich ook al onrechtmatig toegang tot het gebouw terwijl de procedures nog liepen en namen toen goederen van de vorige eigenaar mee.

Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) zei verontrust te zijn. “Wij gaan streng toekijken dat alles conform de wet verloopt. Als er overlast is voor de buurt, zullen wij alert reageren.”

De nieuwe eigenaar baat in Wommelgem ook al feestzaal Royal Palace naast de E313 aan de Uilenbaan uit. Hier worden vooral trouwfeesten georganiseerd.

“Puur naar exploitatie toe zijn er in Wommelgem weinig problemen”, zegt burgemeester Frank Gys (N-VA). “Meestal worden er twee trouwfeesten per week georganiseerd, op vrijdag, zaterdag of zondag. Ze sturen ons op het einde van de week een mail wat we mogen verwachten. Die gasten komen de rotonde in Wommelgem af en zijn dan snel in de Uilenbaan. Bij ons ligt het vrij afgelegen. Op die trouwfeesten zijn zo'n 250 gasten uitgenodigd. Royal Palace is een groot complex, ik weet niet of het in Zandhoven even groot is. Ze hebben zelf een grote parking aan Royal Palace en hebben een overeenkomst met een bedrijf om er te parkeren. De enige klachten die wij soms krijgen, is over claxonneren 's nachts bij het vertrekken.”

*Twee feestzalen boven elkaar

In de Marokkaanse cultuur wordt nog veel meer gehuwd dan in de Vlaamse. “Royal Palace heeft twee feestzalen boven elkaar. Bij een Marokkaanse bruiloft viert de bruidegom met de mannen apart van de bruid met de vrouwen. Daarom is het gebouw in Wommelgem met twee zalen boven elkaar zo interessant voor hen”, zegt burgemeester Gys.

De vroegere 7Senses biedt met de podiumzaal op kelderniveau en het restaurant op de gelijkvloerse verdieping dezelfde mogelijkheid van gescheiden feesten.

“Wij hebben van het begin ook strenge eisen gesteld qua brandveiligheid en dergelijke”, zegt burgemeester Gys. “Ze zijn die nagekomen.”

Als we de nieuwe eigenaar contacteren, bevestigt hij dat er een nieuwe feestzaal komt voor privé-feesten. Ze krijgt de naam Crystal Palace en wordt een aanvulling op Royal Palace. “Normaal hadden wij al lang bezig willen zijn. Onze vergunningsaanvragen liggen klaar. Wij willen dit jaar nog openen. Onze feestzaal mikt op alle nationaliteiten, niet alleen op de Marokkaanse gemeenschap. Ook voor de parking gaan wij zorgen. Wij willen een goede relatie met de buurt en de gemeente opbouwen.”

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio