Gemeente maakt werk van grotere parking

Print
Zandhoven - De parking achter het gemeentehuis wordt uitgebreid tot een echte parkeerhaven voor langparkeren.

Het masterplan dat de gemeente onlangs bestelde over de toekomst van Zandhoven blijft geen dode letter. De eerste conclusies die het studiebureau na een bevraging van de bevolking trok, gaan uitgevoerd worden. Zo nam de gemeenteraad unaniem de princiepsbeslissing voor de uitbreiding en heraanleg van de parking achter het gemeentehuis.

“Zoals bekend wordt er binnenkort een verdieping bijgebouwd op het gemeentehuis om het OCMW in het gemeentehuis te vestigen, zoals de hogere overheid vraagt. Hierdoor komt het OCMW-gebouw langs de Schriekweg vrij”, legt burgemeester Luc Van Hove (CD&V) uit. “Kinderopvang Stekelbees zal naar dat gebouw verhuizen. Daar zit het goed, naast het gebouw van de buitenschoolse kinderopvang van Stekelbees. Voor jeugdhuis 't Licht zoeken we een nieuwe locatie. Hierdoor krijgen we de kans die oude gebouwen af te breken en de parking achter het gemeentehuis uit te breiden. Zo kunnen we kortparkeren invoeren aan de winkels in het centrum, zodat er altijd parkeerruimte beschikbaar is. De langparkeerders moeten op de parking achter het gemeentehuis gaan staan, uiteindelijk ook op wandelafstand van de winkels.”

Los van dit nieuws werden er nog twee interessante beslissingen goedgekeurd. Via kosteloze grondafstand in de Voetbalstraat kan er een veilig wandelpad gecreëerd worden. “De Voetbalstraat is smal. Op deze manier kunnen bezoekers van de sportvelden ook veilig van en naar de nieuwe parking gaan aan het huisje dat de gemeente er vorig jaar kocht”, zegt de burgemeester.

Tussen de Beemdstraat en de Pulsebaan in Pulderbos kan dan weer een oude kerkweg opnieuw in gebruik genomen worden. Dit paadje loopt voor een honderdtal meter over een weiland. De eigenaar is bereid om een gebruiksovereenkomst met de gemeente af te sluiten voor 100 euro per jaar, op voorwaarde dat die overeenkomst wel te allen tijde opzegbaar is door beide partijen. (kma)

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio