Bomen vallen als vliegen langs Hallebaan

Print

Het bos vanaf de Hallebaan. Foto: kma

Ranst - Op de hoek van de Hallebaan en de Beeldekensstraat in Oelegem zorgen omvallende bomen voor problemen. De brandweer post Ranst moest de voorbije week met de harde rukwinden verscheidene keren uitrukken voor naaldbomen die op de Hallebaan waren gevallen.

“Vroeger stonden hier grote kaprijpe populieren”, vertelt een buurman. “Omdat daar geregeld takken afvielen, heb ik gevraagd om die te verwijderen. Hierdoor krijgen de dennenbomen die altijd beschut hebben gestaan veel meer wind te vangen. Sindsdien knakken ze geregeld om.”

Eind vorige week tijdens de storm sneuvelden veel bomen. De brandweer moest tot ’s nachts zagen. Ook deze week was het weer prijs. Woensdag viel een boom op de baan. Een auto schoof eronder en had veel geluk dat de boom een speciale vergroeiing van de stam had.

“De situatie is inderdaad gevaarlijk”, bevestigt brandweercommandant kapitein Koen Van Luyten. “Vooral omdat er nog enkele bomen langs de kant van de baan staan. We hebben de politie zone Zara verwittigd. Mogelijk is het best om de Hallebaan bij hevige wind plaatselijk af te sluiten zolang die bomen er nog staan.”

De eigenaar van het bos wordt nu opgespoord. Volgens omwonenden gaat het waarschijnlijk om nv De Scheepvaart, omdat het bos in de vroegere reservatiestrook van het Duwvaartkanaal ligt. Maar het zou ook om de dienst Waterwegen en Zeekanaal kunnen gaan.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio