"Het is heel leerrijk om met topmadam als Isolde Lasoen te kunnen spelen"

Isolde & Les Bens, met tweede van links Ben Van Camp. Foto: Isolde & Les Bens

"Het is heel leerrijk om met topmadam als Isolde Lasoen te kunnen spelen"

Print
Zandhoven - Liefhebbers van chanson, musette en pop komen vrijdag 10 maart aan hun trekken in De Populier in Zandhoven. Op uitnodiging van Rotaryclub Westmalle-Kempenland treedt Isolde Lasoen er op met Les Bens. Een van haar muzikanten, Ben Van Camp, groeide op in Zandhoven.

Vorig jaar kon de Rotaryclub Westmalle-Kempenland een cheque van 7.500 euro overhandigen aan goede doelen in onze regio. Dit jaar zal dat zelfs 15.000 euro zijn, met als hoofdsponsoring Dwaallicht (regionaal praatcafé dementie) en Feestvarken vzw (verjaardagspakketten kansarme kinderen).

Om giften in te zamelen, wordt op vrijdag 10 maart Et Alors georganiseerd, een avond Franse chanson en pop met Isolde et Les Bens XL. Isolde Lasoen is vooral bekend als drumster bij Daan en heeft daarnaast haar eigen band waarmee ze vooral Franse chansons, eigen werk en covers speelt.

Een van die drie Bennen in haar band is Ben Van Camp (42), die opgroeide in Zandhoven.Zijn ouders wonen er nog steeds. Voor de gitarist en backing-vocalist van Isolde & Les Bens wordt het dus een beetje een thuismatch.

“Ik heb ooit eens in de parochiezaal van Zandhoven opgetreden”, vertelt Ben Van Camp. “Dat was al een beetje raar, omdat ik wist dat er veel familie in de zaal zou zitten. Vrijdag zal dat weer hetzelfde gevoel geven. Ik woon in Gent, maar kom nog vaak naar Zandhoven. Voor mijn kinderen is dat altijd een feest. Mijn ouders woonden in de Hooidonck vroeger. We gingen vaak in het Zoerselbos wandelen. Intussen zijn ze wel wat kleiner gaan wonen in het centrum van Zandhoven.”

Ben Van Camp deed zijn middelbaar in het Koninklijk Atheneum van Oostmalle. “Ik kreeg er les van Rudy Soetewey, die momenteel bekendheid geniet als misdaadauteur. Hij was een heel inspirerend leraar voor mij. Meneer Soetewey speelde zelf gitaar. Mijn vader en oom speelden ook gitaar. Ik kon dus wel al wat tokkelen, maar via Rudy Soetewey kreeg ik de muziekmicrobe echt te pakken. Het atheneum was echt een school waar je je talenten mocht ontwikkelen.”

Na het middelbaar ging Ben Van Camp Germaanse studeren. “Maar ik maakte mijn studie niet af. Mijn hart lag toen al bij de muziek, denk ik. In Antwerpen heb ik nadien drie jaar Jazzstudio gevolgd. In het Gentse muziekcircuit leerde ik Isolde Lasoen kennen. Een héél straffe madam. Voor mij is het leerrijk om met haar te kunnen samenwerken. In september brengt Isolde & Les Bens een album uit.”

Wie het goede doel wil steunen en van een avond topmuziek wil genieten, kan nog kaarten bestellen voor Et Alors deze vrijdag in De Populier in Zandhoven. De toegang is 50 euro, een glas champagne en de hele avond hapjes inbegrepen.

Kaarten reserveren: www.rotaryshowtime.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio