© kma

© koen fasseur

1 / 2

Nieuwjaarsbaby's laten hun ouders eerst nog oudjaar vieren

Het bleef lang wachten op de eerste nieuwjaarsbaby's in onze regio. Uiteindelijk werd Hendrik uit Lint om 16.19u de snelste in het AZ Sint-Jozef in Malle, gevolgd door de Loenhoutse Stefania om 16.26u in AZ Klina in Brasschaat.

Kristin Matthyssen

In de verloskamers bleef het lange tijd stil. De eerste baby’s lieten hun ouders nog rustig oudejaarsavond vieren.

Dennis Gillon (37) en Katrien Heylen (39) uit Lint vierden oudjaar bij de zus van Katrien in Hoogstraten. Katrien is van Loenhout (Wuustwezel) afkomstig, vandaar dat ze in Malle beviel. Hendrik is hun eerste kindje.

“Normaal was hij uitgerekend op 6 januari”, vertelt Katrien, die kleuterjuf is in de school Heilige Familie in Schoten. “Niets deed vermoeden dat hij nu al zou komen. Het was een rustige nacht. We hebben samen gezellig kleine pizza’s gebakken in een pizza-oventje. We hebben het niet te laat gemaakt. Toen we om 9.30u aan het ontbijt zaten, begon het ineens.”

De bevalling was zwaar. “Het is bijna een keizersnede geworden, maar uiteindelijk is Hendrik toch nog op de natuurlijke manier kunnen komen. Een flinke jongen van 3,660 en 52,5 centimeter, het mooiste nieuwjaarsgeschenk dat we ons konden inbeelden. Dennis had geluk, want hij kreeg hier ’s middags nog een feestmaal met kroketten.”

Stefania Duta zag om 16.26u het levenslicht in AZ Klina in Brasschaat, als eerste kindje van Adrian Duta (31) en Mirelle Duta (25) uit Loenhout. “Normaal zou ze pas op 14 januari geboren worden”, zegt Adrian, die Roemeense roots heeft maar al twaalf jaar hier woont. “We hebben rustig thuis oudejaar gevierd. Mirelle heeft niet goed geslapen, ze had de hele nacht krampen. Blijkbaar was Stefania helemaal klaar om de wereld te ontdekken, met haar 3,755 kilo en 51,5 centimeter.” Ook Mirelle had een zware bevalling. “Maar we zijn zo gelukkig.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio