Baasje kapot van verdriet, bedankt alle vrijwilligers voor twee weken steun en inzet

Vermiste hond Hugo waar met man en macht naar gezocht werd is doodgereden

Print

De hulp kwam te laat voor Hugo. Foto: Lost Dogzzz

Nijlen - De vermiste hond Hugo, waar al twee weken met man en macht naar gezocht werd, is doodgereden teruggevonden.

Voor eigenares Peggy Gillebert uit Nijlen is de klap enorm. Hugo, een hond die deze zomer uit een Spaans asiel overkwam naar België, rukte zich op 3 december los tijdens een wandeling in Herenthout. De inzet van een vliegtuig, speurhonden, warmtekijkers en tientallen vrijwilligers mochten niet baten. Donderdagavond laat werd het dier overreden op de E313 in Grobbendonk richting Hasselt.

“Vrijdagochtend kreeg ik telefoon van de snelwegpolitie”, vertelt Peggy. “Ik ben Hugo gaan ophalen en heb hem naar het crematorium gebracht in Viersel waar ik hem maandag mag gaan ophalen. Ik wil alle vrijwilligers bedanken die mij de voorbije dagen hebben geholpen om Hugo mee te zoeken en die mee geflyerd hebben. Ook het team van Lost Dogzzz waar ik de vangkooi, nachtkijker en nachtcamera van mocht lenen, wil ik danken."

"Vrijdagochtend stonden zelfs nog dronepiloten klaar van Landron en Skycan om het gebied met drone en warmtecamera te overvliegen.  Mishandeld in zijn eerste levensjaar, dan vier jaar asiel en nu dit: dit heeft Hugo niet verdiend. Het is zo oneerlijk, ik ben er kapot van.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio