© kma

"Bedankt aan GvA-lezers"

Invalide met mega-dwangsom boven hoofd krijgt sloophulp: "Diep ontroerd"

Claudio Tardo (48), de invalide man die een dwangsom boven het hoofd hangt van 18.000 euro voor zijn illegale stacaravan in een bos in Wuustwezel, kreeg zondag hulp van meelevende GvA-lezers.

Kristin Matthyssen

Tardo kocht het bos met opstaande stacaravan en garage jaren geleden. Hij woonde er met zijn dieren, tot hij verklikt werd. De rechter veroordeelde hem in januari 2016 tot 50 euro dwangsom per dag - in totaal al boven de 18.000 euro met alle deurwaarderskosten erbij - zolang de constructies niet afgebroken zijn. Zelf kan Tardo de afbraak fysiek niet aan en geld heeft hij niet, want hij leeft van een invaliditeitsuitkering. Dat er nog solidariteit bestaat, bewezen zondag verschillende lezers van Gazet van Antwerpen die in de Sorbendreef in Wuustwezel vrijwillig de handen uit de mouwen kwamen steken na het lezen van het artikel vorige week.

“Er waren mensen uit Kontich, Duffel, Sint-Job en zelfs uit Stabroek geloof ik”, vertelt Claudio, die momenteel in Boechout woont. “De veranda is al helemaal afgebroken. Een man uit Deurne waar ik vroeger voor mijn herseninfarct nog karate mee gedaan heb, had het ook in de krant gelezen en kwam meehelpen. Ik wil al die mensen uit de grond van mijn hart danken. Volgend weekend komen ze nog terug.” Claudio nam contact op met de firma Snoeys uit Brecht voor een offerte voor de plaatsing van containers en het wegruimen van twee betonnen vloertjes en eventueel de caravan. “We zijn er nog lang niet, maar ik heb nu weer moed gekregen en was zondag diep ontroerd.”

TCwaf@telenet.be (Claudio Tardo)