© wim hendrix

RG Tegel laat nieuw provinciehuis schitteren

RG Tegel uit Massenhoven mag de tegels leveren waarmee het nieuw provinciehuis in Antwerpen bekleed zal worden. Het Massenhovens bedrijf liet deze 'kristalpastilles' speciaal ontwikkelen.

Kristin Matthyssen

RG Tegel werd gecontacteerd door de firma Allard & Zoon, die een jarenlange expertise heeft in het bekleden van buitengevels, om op zoek te gaan naar het specifieke type glaspastille dat architect Xaveer de Geyter voor ogen had voor de gevel van het nieuwe provinciehuis.

Het wordt een markant gebouw. De buitengevel in witte kristalglastegels wordt ongetwijfeld de eyecatcher van het provinciehuis.

“De gevel zal bestaan uit helderwitte glaspastilles. Ze zijn gekleefd op een dun vlies en voorzien van een witte coating. Deze extra laag maakt dat de mozaïeken door de natuurlijke lichtinval en het samenspel tussen zon, schaduw en de unieke vorm van het gebouw, het provinciehuis telkens opnieuw een andere aanblik zullen geven. De mozaïeken werden speciaal voor deze werf door ons ontwikkeld en geproduceerd”, zegt Caroline Vergauwen, CEO van RG Tegel.

“De meeste gevels worden bekleed in natuursteen, beton of plaatmateriaal. Een gebouw volledig in kristalglas is

zeldzaam in België.” RG Tegel was de enige partij die een product kon voorleggen dat voor 100% aan de wensen van de architect voldeed. “En daar zijn we best trots op”, zegt Caroline Vergauwen.

(kma)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio