Klaproosschool koopt nieuw digitaal smartbord met steun van Cera

Print

Het vierde leerjaar van juf Hanne Van Tendeloo met directrice Nadine Grielen en Jef Docx die als vertegenwoordiger voor de coöperanten van Cera optrad. Foto: kma

Zandhoven - De kinderen uit het vierde leerjaar van juf Hanne Van Tendeloo van de Klaproosschool in Pulderbos kregen vrijdagmorgen Jef Docx over de vloer. Hij kwam als vertegenwoordiger van de coöperanten van Cera eens kijken naar hun nieuw smartbord dat de school kon aankopen met de steun van Cera. Maar eerst moest er nog een feestlint worden doorgeknipt. De kinderen hadden zelfs een afscheidslied voor hun oud krijtbord dat met pensioen ging ingestudeerd en een verwelkoming voor hun nieuw digitaal bord (zie filmpje onderaan).

Zes jaar geleden realiseerde de Klaproosschool ook al eens de speeltuin met steun van Cera. Drie jaar geleden kwamen er nieuwe computers, en dit jaar diende de Klaproosschool een dossier in voor een digitaal smartbord. Het dossier werd goedgekeurd en Cera - een coöperatie met 400.000 coöperanten - sponsorde 1.500 euro. Een smartbord kost al gauw over de 4.000 euro.

De Klaproosschool heeft al twee focusborden, dit nieuw bord is het tweede smartbord. De mogelijkheden zijn enorm, zo demonstreerde juf Hanne Van Tendeloo. Zo kan er voor een teken- of knutselopdracht een filmpje op het scherm worden getoond zodat de kinderen meteen de kneepjes beet hebben. Maar er zitten ook rekenbladen in, een passer en alle soorten vormen. Juf Hanne demonstreerde hoe ze met haar vinger, maar ook met een 'magische pen', op het bord kan schrijven. Via Google Earth daalde zelfs Pulderbos én de Klaproosschool vanuit de draaiende aardbol op het schoolbord neer. 

Of er iemand heimwee had naar het oude krijtbord? Slechts één jongen stak zijn vinger op, maar hij twijfelde precies.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio