Blockendoos stoomt negende musical Anna Popinska klaar

Print

Anna Popinska, de musical. Foto: mia uydens

Zandhoven - Wiff De Block heeft met Anna Popinska een wolk van een musical geschreven. Het is al zijn negende productie. "En deze keer is de groep echt buitengewoon fantastisch", zegt Wiff.

De negende musical van ­kinderdagverblijf De Blockendoos uit Pulle is opnieuw bijna een 100% familieproductie. ­Vader Wiff schreef het scenario en de teksten, doet de regie en maakte het decor. Dochters Saar (28) en Lies (32) spelen een rol, zoon Rein (34) verzorgt de grafische vormgeving en moeder Edith staat in voor de kostuums.

Net als voor de vorige musical Wratje kon het team opnieuw op componist Tom Vanstiphout rekenen voor de muziek. Zangcoach Sander Le Roy is zeer aanstekelijk en leert de kinderen zangtechnisch echt iets bij. “Er zit een drietal écht knappe duetten tussen”, verklapt Wiff De Block. “In totaal 46 acteurs, zangers en dansers zullen op het podium staan. De groepsdynamiek en drive zijn heel apart dit jaar, iedereen voelt dat er grootse dingen gaan gebeuren”, vertelt Wiff. “We hebben iets te bieden, en dat werkt wederzijds.”

Fiona Vanbleu zorgt voor de ­choreografie. “Samen met Sander Le Roy vormt Fiona een onvermoeibaar duo.”

Je vraagt je af waar Wiff De Block zijn verhalen en namen van personages blijft halen.  “Die vallen mij gewoon binnen”, haalt hij zijn schouders op. Anna Popinska gaat over een oude operazangeres die nog één keer de euforie die ze vroeger voelde wil herbeleven. Spijtig genoeg botst ze op een ­‘bozeburencomité’. Hoe geraakt ze opnieuw op haar figuurlijke wolk?

Stijn Peeters (24) heeft aan alle ­negen musicals meegedaan. Ditmaal speelt hij de rol van Doremichenko. “Deze productie bevat zo veel wendingen dat ook volwassenen zich zeker zullen laten meeslepen. En er zitten enkele popdeuntjes en zelfs hiphop bij. Heel de cast voelt zich al sterk verbonden met de muziek. Dat komt omdat we deze keer al op voorhand een cd-opname gedaan hebben.”

Wiff is vol lof over het jong talent dat de audities opleverde. Emma Van Arx (14) uit Olen speelde al in de musicals Kadanza en Muerto!, terwijl Chloë Persoone (16) uit Boom al in Studio 100-kerstshows en bij K3 meedanste.

“De sfeer hier is heel uniek. De repetities begonnen in het voorjaar. Als we elkaar een week niet zien, missen we elkaar al. Gelukkig hebben we een Popinska-chatgroep”, vertelt Emma. “Iedereen vult elkaar aan in kwaliteiten.”

 Musical Anna Popinska, van 3 tot en met 13 november, parochiezaal Zandhoven, kaarten bestellen via www.annapopinska.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio