Sammy en Amanda nemen De Lindeloo over

De nieuwe en de oude uitbaters. Foto: kma

Sammy en Amanda nemen De Lindeloo over

Print
Zoersel - De Lindeloo op het dorpsplein van Zoersel krijgt nieuwe uitbaters.

Op 1 oktober nemen Sammy Kampers (45) en Amanda Oostervink (37) de bar-bistro over van Kristof Mariën (31) en Annelene Sips (31). Voor de vaste klanten verandert er niets,

Er was toch enige paniek bij de trouwe gasten van De Lindeloo toen Kristof en Annelene lieten weten dat ze hun zaak gingen overgeven. De Lindeloo is een laagdrempelige bistro waar je lekker kan eten, maar net zo goed 's avonds na 21u nog kan binnenstappen om iets te drinken. Restaurants zijn er in Zoersel genoeg, maar het bistrogebeuren is beperkt. Zowel fietsers, wandelaars, zakenlui als arbeiders zitten in De Lindeloo samen rond de grote kloostertafel, en ook het terras is nooit leeg.

“Maar we kunnen iedereen geruststellen: Sammy en Amanda gaan niets veranderen”, vertelt Kristof. “We zijn bewust op zoek gegaan naar mensen die dezelfde visie hebben als ons en De Lindeloo in dezelfde lijn willen voortzetten.”

Kristof en Annelene namen de zaak zeven jaar geleden over. De Lindeloo, vroeger nog De Lindekens, stond toen al maandenlang leeg. Ze legden er hun hart in en zorgden ervoor dat deze horecazaak in hartje Zoersel weer volop begon te bloeien. “We hebben hier hard gewerkt, en altijd met volle goesting”, vertelt Kristof. “Maar nu zijn we toe aan een nieuwe uitdaging. We waren nog erg jong toen we begonnen. Het is mooi geweest. We hebben hier gelachen en geweend en zullen hier ook nog over de vloer blijven komen, want we verlaten Zoersel niet.”

Sammy Kampers en Amanda Oostervink uit Zandhoven waren nét op zoek naar een zaak als De Lindeloo. “Ik werk al meer dan acht jaar in de horeca”, vertelt Sammy. “De laatste jaren was ik aan de slag in het Zuiderterras in Antwerpen. Maar het verlangen om zelf iets te beginnen, kriebelde al langer, zeker nu ik Amanda ook besmet heb met het virus.”

Amanda werkte vroeger als projectassistente in de bouw. “Maar ik begon zelf bij te werken in het restaurant van Camping Het Veen in Brecht. Daarnaast werkte ik net als Sammy in het Zuiderterras. In het Spaans getint restaurant in de camping worden veel tapas geserveerd. Dat wil ik ook hier doorzetten, nu we in Zoersel met zo'n prachtig terras zitten.”

Amanda wordt de chef. De nieuwe uitbaters kregen een exclusieve licentie voor de streek voor het serveren van het origineel steppegras. Dat zijn heel fijne frietjes die er bijna als stro uitzien en bijvoorbeeld heerlijk smaken bij een biefstuk.

Lees meer in editie Noord op vrijdag

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio