De twee bevrijders werden begraven op de plek waar ze stierven. In januari 1948 werden hun lichamen opgegraven en kregen ze een rustplaats op het kerkhof van Viersel. Onderaan de brug plaatste de gemeente gedenkstenen.
Jarenlang legden Welshe oudstrijders klaprozen op de graven in Viersel. Spijtig genoeg zijn de meesten nu te oud. Maar de Vriendenclub Para-Commando Wilrijk zorgde vrijdag voor een indrukwekkend eresaluut zowel op het kerkhof als aan de brug, ondersteund door een delegatie van harmonie Sint-Amelberga. Ook een delegatie van het gemeentebestuur, de brandweer en oud-strijders van Zandhoven en schoolkinderen van Viersel betuigden hun eer.
André De Weerdt, de enige Vierselse aanwezige paracommando, was zelf destijds bij de commando’s gegaan nadat zijn nonkel pater Jef Van Mullem in 1961 en 1964 uit Congo geëvacueerd was geweest door para’s. “Ik vond het knap wat die para’s deden, zoals ik ook bewondering heb voor wat Thursby en Bird deden. Zelf heb ik gelukkig nooit in een oorlog moeten vechten.”
“At the going down of the sun and in the morning, we will remember them (bij het ondergaan van de zon en in de ochtend zullen we hen herdenken,red.)”, staat op het graf van Thursby en Bird. Dat is precies wat in Viersel gebeurde.