Familie Laurens Devos stomverbaasd over gouden plak: "Bangelijk!"

Print
Malle - In Oostmalle is de euforie groot na de knappe prestatie van de pas 16-jarige paralympiër Laurens Devos in Rio. Ook de eigen familie is stomverbaasd over en bijgevolg ook superfier op de de gouden medaille van de 16-jarige Laurens. "Bangelijk", zo slaakte Laurens vader Mario euforisch uit.

Nadat judoka Dirk Van Tichelt uit Sint-Lenaarts zilver haalde in Rio, kan buurdorp Oostmalle nu ook voorbereidingen treffen om medaillewinnaar Laurens Devos (16) te onthalen. 

Lees ook16-jarige Belg pakt gouden medaille in Rio

Vader Mario reageerde zondag euforisch, omdat hij totaal niet verwacht had dat Laurens zijn halve finale tegen de Spanjaard zou winnen. “Ik vond het zo sneu dat hij na al die goeie matchen zonder medaille zou thuiskomen, want ik dacht dat hij kansloos was tegen die veel meer ervaren Spanjaard. Maar toen liet mijn vrouw – die samen met Laurens in Rio zit - via sms weten dat hij gewonnen was! Wij zijn supergelukkig voor hem. Het is bangelijk.”

Dat het geen zilver, maar goud werd sloeg zijn vader nog meer met verstomming. Vooraf dacht vader Mario nog dat winnen van de Nederlander Gerben Last een onmogelijke opgave zou zijn. "Laurens heeft al verschillende keren tegen Gerben gespeeld. De eerste wedstrijd won Laurens nog, omdat Gerben hem toen nog niet goed kende. Nadien heeft Gerben zijn tactiek aangepast en sindsdien kon Laurens nooit meer winnen van hem." Tot vannacht dus in Rio ...

Vier tafeltennissende kinderen

Mario heeft vier tafeltennissende kinderen. Ook Laurens’ tweelingzus Isabel speelt tafeltennis in een club in Berlaar. “Maar op een bescheidener niveau dan Laurens en Robin”, vertelt ze. “Het is echt enorm knap wat mijn tweelingbroer op zijn zestiende presteert. Ik ben superfier.” Buren in Oostmalle zegden dit weekend al dat ze de tuin misschien gaan versieren. “Mijn eerste reactie was: O jee, nee! Laat die jongen rustig genieten. Hij komt pas volgende week terug”, zegt Mario. “En zelf heb ik geen enkele verdienste aan zijn prestaties. Maar als het gebeurt, zal ik het niet kunnen tegenhouden.”

Laurens oudere broer Robin (22), een Belgische topper, speelde afgelopen weekend zelf in Polen een wedstrijd tafeltennis. Robin miste in de kwalificaties nipt een ticket voor Rio. Mochten de Russen niet hebben deelgenomen, dan was Robin de eerste man om opgevist te worden. Nu houdt Laurens, die sterk opkijkt naar zijn grote broer, de familie-eer in Brazilië hoog. 

ayer_d863",wid:"_1467261",uiconf_id:"21813201",flashvars:{doubleClick:{plugin:!0,adTagUrl:prerollUrl},vast:{plugin:!0,postrollUrl:prerollUrl.replace("preroll","postroll"),loadAdsOnPlay:!0},adsOnReplay:!0,metadataProfileId:3063771,requiredMetadataFields:!0},cache_st:"1406844806",entry_id:"0_ydw0zq84"}),kWidget.addReadyCallback(function(e){function a(e){gemiusStream.event("21813201",r,l,e);var n=a.caller.toString();console.log("gemiusStream.event: "+e+"@"+l+"sec - totalTime: "+i+"sec - Caller: "+n)}var n=document.getElementById(e),r="0_ydw0zq84",t="nGEwQsgXJ7hprExa7E7U9MdvHZF8JkboWpPj7lWEnH3.G7",l=0,i=0,o=0,d="undefined"==typeof MEDIAHUIS?"nw":MEDIAHUIS.config.page_sectionname,c=[{name:"_SCT ",value:"news"},{name:"se",value:d},{name:"ct",value:"nw"},{name:"st",value:"vid.wex.frag.vod.free"},{name:"tv",value:"news"}];n.kBind("metadataReceived",function(){var e,a=n.evaluate("{mediaProxy.entryMetadata}");i=n.evaluate("{mediaProxy.entry.duration}");var r=document.getElementsByClassName("video-source-origin");if(r.length>0)for(var t=r.length;t>=r.length;t--){var l=r[t-1];l&&l.parentNode.removeChild(l)}if(a&&a.Source){var o=a.Source;switch(o){case"ATV":e="atv";break;case"TVL":e="tvl";break;case"TVO":e="tvoost"}if(e){var d="www."+e+".be",c=document.createElement("div"),s=n.parentNode;c.className="video-source-origin",c.innerHTML="Bekijk meer video's van "+o+' op '+d+"",s.parentNode.insertBefore(c,s.nextSibling)}}}),n.kBind("playerUpdatePlayhead",function(e,a){l=l!=Math.round(e)?Math.round(e):l}),n.kBind("changeMedia",function(e,a){gemiusStream.closeStream("21813201",r,l),r=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",r,i,c,[],t)}),n.kBind("playerStateChange",function(e){"buffering"!=e&&("playing"==e&&0==l&&o||(i>l&&a(e),0==l&&"playing"==e&&(o=1)))}),n.kBind("doStop",function(e,n){i>l&&a("stopped")}),n.kBind("seeked",function(e){i>l&&(l=e,a("seekingStarted"))}),n.kBind("playerPlayEnd",function(e,n){a("complete")}),n.kBind("doReplay",function(e,n){gemiusStream.closeStream("21813201",r,l),l=0,r=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",r,i,c,[],t),a("playing")})})
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio