Interlamp doet het licht uit

Interlamp houdt uitverkoop met flinke kortingen. Foto: kma

Interlamp doet het licht uit

Print
Zoersel - Verlichtingsspecialist Interlamp in Zoersel houdt totale uitverkoop. De bekende zaak op de Rodendijk sluit na 42 jaar de deuren. Er komt een nieuw winkelcomplex.

Interlamp werd in 1974 opgericht door Tony Loos en echtgenote Ries Soetekouw. Nu zijn zoon Chris Loos en zijn vrouw Damienne De Herdt de zaakvoerders.

Interlamp was een van de eerste bedrijven die zich op de Rodendijk vestigden. Hoewel vader al een groothandel in verlichting had in Wommelgem, stampte hij in Zoersel in dezelfde branche een winkel voor particulieren en bedrijven uit de grond. Intussen is Interlamp de enige winkel van de pioniers van de Rodendijk - zeg maar de Boomsesteenweg van Zoersel - die nog overblijft.

Zaakvoerder Loos wil niet te veel in detail treden. Wel bevestigt hij dat de zaak sluit. “Een investeerder heeft het gebouw en de grond gekocht. Hoogstwaarschijnlijk wordt alles afgebroken en komt er een nieuwbouw die plaats gaat bieden aan drie winkelruimtes. Twee units zouden al verhuurd zijn aan kledingketens.”

Hoelang de uitverkoop duurt, hangt af van het enthousiasme van de klanten, maar de kortingen zijn meteen fiks.

Er staan nog zo'n vierduizend artikelen binnen.

De nieuwe kledingketens die in de plaats gaan komen, zetten de recente vernieuwing van de Rodendijk voort. Recent kwam er nog een Gamma bij. De vroegere designmeubelzaak Wig Wam ruimde baan voor dameskledingzaak Garde Robe. Het oude gebouw van JBC werd vorig jaar afgebroken en vervangen door een nieuwbouw die nu plaats biedt aan een grotere JBC, Schoenen Torfs en Shoe Discount. Ook de schoenwinkel Brantano werd nog maar pas helemaal vernieuwd. De winkelas lijkt dus een beetje zijn tweede jeugd te beleven.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio