K Massenhoven VC viert zeventig jaar mannenvoetbal en twintig jaar damesvoetbal

Enkele Tijgers en Panters met voorzitter, ondervoorzitter en trainer in de kantine. Foto: kma

K Massenhoven VC viert zeventig jaar mannenvoetbal en twintig jaar damesvoetbal

Print
Zandhoven - Voetbalclub K Massenhoven VC vierde vrijdagavond in de kantine in de Kerkstraat zeventig jaar mannenvoetbal en twintig jaar damesvoetbal. De dames spelen in eerste nationale.

Het was in een café 'over de vaart' - ongeveer waar nu het bedrijf Adams is - dat Gust Bastanie, Gust Denckens en Gust Verellen samen met enkele vrienden KoninklijkeMassenhoven Voetbalclub oprichtten. Omdat een club minstens één scheidsrechter nodig had bij stichting, werd dorpsleraar meester Van Rompaey bereid gevonden om 'arbiter' en eerste penningmeester te worden. De clubkleuren werden geel-rood.

Het voetbalveld lag aanvankelijk vlak naast de grote baan waar nu tankstation Total en de apotheek gelegen zijn. “In 1969 kwam de verhuis naar de Kerkstraat”, vertelt schepen van Sport Richard Bastanie, nog een nazaat van oprichter Gust. “In 1993 werd de huidige mooie kantine gezet.”

De mannen van Massenhoven speelden altijd in vierde en derde provinciale. Twintig jaar geleden werd ook met damesvoetbal begonnen. Niemand heeft er een precieze verklaring voor, maar de dames van Massenhoven presteerden boven alle verwachtingen en boekten triomf na triomf. Momenteel spelen de meisjes in eerste klasse. Ze zijn eigenlijk al een hele tijd Belgische top.

Annelies De Vliegher (28) uit Massenhoven was er al bij tijdens de oprichting van de damesafdeling en speelt intussen in de eerste ploeg. De bijnaam van het eerste elftal van Dames K Massenhoven VC luidt De Tijgers. Ze worden momenteel getraind door Jens Beirincks.

Dit seizoen werd ook opnieuw een tweede ploeg in een lagere reeks heropgericht, De Panters, die training krijgt van Ben De Keuckelaere.

“In totaal zijn er bij Massenhoven 33 dames actief”, vertelt Annelies, docent en onderzoeksmedewerkster aan de ergotherapie-opleiding van de Thomas More Hogeschool in Geel. “Ik denk dat De Tijgers altijd konden opklimmen, omdat we in Massenhoven al zo lang bezig zijn. Zaterdag (vandaag) spelen we onze eerste echte competitiematch van het nieuw seizoen tegen Gent. Vorig weekend was er al een wedstrijd, maar onze tegenstander gaf toen forfait. Al een dag om naar uit te kijken wordt de wedstrijd tegen Standard op 17 september voor de Beker van België.”

Voorzitter Guido Van de Velde is even fier op de mannen als op de vrouwen. Of hij nog grote dromen heeft voor zijn club? “We zouden nog graag een derde plein hebben, maar dat is moeilijk omdat we hier tegen natuurgebied liggen. We hebben nu in eigen beheer net een nieuw jeugdveldje aangelegd, zodat al onze ploegen de nodige faciliteiten hebben.”

Gisteravond werd in de kantine in de Kerkstraat al reikhalzend uitgekeken naar de derby van morgen, zondag, tegen KFC Pulle.

“Twee spelers van onze eerste ploeg van vorig seizoen zijn dit seizoen naar de eerste ploeg van Pulle verhuisd”, vertelt ondervoorzitter Goswin De Smet. “Onze voetballers verlekkeren zich al op het weerzien met die gasten.”

 

kristin matthyssen ¦

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio