Nieuwe Aldi op Langestraat wordt 75% groter dan oude op Liersebaan

Print

De locatie waar de nieuwe Aldi komt. Het wordt een belevingswinkel. Foto: kma

Zandhoven - Aldi heeft een vergunning gekregen voor de uitbating van een supermarkt aan de Langestraat in Zandhoven. De winkel in Massenhoven verdwijnt dan.

Het hing al even in de lucht dat Aldi Massenhoven zou verhuizen. Achter het huidig winkelpand wordt een nieuwe ambachtszone ontwikkeld. Volgend jaar zou ook de N14 tussen de brug van Massenhoven en het Shell-station worden heraangelegd. Gelijktijdig zal ook de brug van Massenhoven verbreed en verhoogd worden. Dit zal tijdelijk voor verkeershinder zorgen.

Volgens Thomas Timmermans van Aldi houdt de verhuis van de discounter van de Liersebaan in Massenhoven naar de Langestraat in Zandhoven vooral verband met plaatsgebrek.

“Na meer dan tien jaar uitbating kampt onze huidige winkel met plaatsgebrek. Wij wensen onze winkel uit te baten volgens het recent vernieuwde winkelconcept. Het winkelconcept van Aldi kreeg een totale upgrade waarbij winkelcomfort een belangrijke rol speelt”, legt hij uit.

De nieuwe supermarktgebouwen van Aldi hebben meer raampartijen, om natuurlijk daglicht in de winkel binnen te brengen, bredere gangpaden, betere verlichting en nieuwere materialen.

“Hiervoor hebben we een ruimere oppervlakte nodig”, zegt Timmermans. “Ook de recent gewijzigde kleuren van het interieur en de grote canvassen tegen de muur om de productgroepen aan te duiden, dragen bij tot de winkelbeleving van onze Aldi-klanten.”

Op het perceel naast immokantoor Century21 in de Langestraat, schuin over dagbladhandel Casa Diana, komt een nieuwbouw met een verkoopruimte van ongeveer 1.200 vierkante meter, wat een vergroting van ongeveer 75 % betekent ten opzichte van de huidige winkel in Massenhoven.

“De start van de werken zal waarschijnlijk plaatsvinden in het eerste semester van 2017. De opening van de winkel is voorzien voor het najaar van 2017”, zegt Timmermans. Dat er een Lidl, Carrefour en Okay vlakbij liggen, is geen bezwaar voor Aldi.

(kma)

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio