© kma

© kma

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuwe toegangsbrug voor kasteel de Renesse

Wie het kasteel in Domein de Renesse wil bezoeken, moet tijdelijk langs de smalle metalen brug langs de achterzijde. Vooraan krijgt het kasteel een nieuwe toegangsbrug.

Kristin Matthyssen

De vorige brug dateerde van de jaren twintig van vorige eeuw, een periode waarin het kasteel zelf ook gerestaureerd werd. De toegangsbrug was aangetast door betonrot. Ook de draagstructuur was helemaal verroest. De gemeente Malle investeert ongeveer 146.300 euro in de bouw van de nieuwe brug. Het bureau Erfgoed en Visie uit Malle tekende het ontwerp uit, aannemer Kior/Janssens uit Balen voert uit.

De bouw zal waarschijnlijk vijftig werkdagen in beslag nemen, vermoedelijk tot midden oktober. Al wordt stiekem gehoopt dat het misschien al vroeger klaar kan geraken. Het kasteelcafé en de andere activiteiten in het kasteel gaan gewoon door. Bezoekers kunnen het plein en de gebouwen bereiken via de moderne metalen brug aan de andere zijde. Er staan borden om de weg te wijzen. Dat is nodig, want vooral de oudere bezoekers van het kasteelcafé maandag waren toch even gedesoriënteerd toen ze niet via hun vertrouwde route tot aan het kasteel konden fietsen.

De aannemer startte vorige week. Gisteren was de oude gekasseide toegangsbrug, die al een tijdlang onderstut werd, al helemaal afgebroken. De realisatie van de nieuwe brug zal de uitstraling van het kasteel nog ten goede komen.

(kma)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio