Deze zaterdag ook nog BWP Antwerps Veulenkampioenschap in Pulderbos

Toernooi en overdekte rijhal LRV Dennenruiters komen eraan

Print

Op een dag als woensdag wordt duidelijk waarom de Dennenruiters een overdekte piste nodig hebben. Foto: kma

Zandhoven - Het zijn belangrijke weken voor LRV Dennenruiters uit Pulderbos.

De club is zwanger - in paardentermen wordt dat dan drachtig - van een gewestelijk toernooi én van een overdekte piste.

Half augustus start de aannemer met de bouw van de nieuwe indoorrijpiste op de terreinen van Landelijke Rijvereniging (LRV)Dennenruiters op de Kleinheide inPulderbos. De oude piste werd onlangs tweedehands verkocht en afgebroken door een westernruiter gespecialiseerd in barrel racing, die er nog heel blij mee was.

Normaal start de aannemer binnen twee weken en zou de piste eind september al overeind staan. De afwerking met de inpandige cafetaria zal nog wel een tijdje duren. “Het is de bedoeling dat we tegen de winter indoor kunnen trainen”, vertelt Ronny Van Baelen van de Dennenruiters.

De club kreeg een renteloze lening van de gemeente Zandhoven en sloot een erfpachtovereenkomst voor 35 jaar af.

Ongeveer gelijktijdig met de start van de bouw, staat de vereniging nog een uitdaging te wachten.

Op 14 en 15 augustus organiseert LRV Dennenruiters een gewestelijk toernooi in buurdorp Pulle. Op 14 augustus wordt een 400-tal ponyruiters verwacht, op 15 augustus een 500-tal paarden. De verwachting is dat er zo'n 1.000 paardenliefhebbers per toernooidag gaan komen.

“Het toernooi vindt plaats op weilanden aan Krabbels, aan de hoeve Laenen”, vertelt Ronny. “Het terrein is te bereiken via een zijweg van de Heirbaan. Je moet inslaan even voorbij dokter Baeyens. De bezoekers en ruiters mogen dus niet langs de dreef van Krabbelshof rijden, want dan geraken ze er niet. Vanaf 14u mogen inwoners van Zandhoven gratis binnen. Op Moederdag mogen alle moeders gratis binnen.”

De LRV van Pulderbos is weer aan een sterk seizoen bezig, want de achttallen Zwaar A en Zwaar B eindigden de voorbije toernooien steevast in de top twee.

Deze zaterdag, 6 augustus, vindt op de terreinen van de LRV op de Kleinheide in Pulderbos ook nog het Antwerps Veulenkampioenschap van het Belgisch Warmbloedpaard (BWP) plaats. Hier worden spring- en dressuurveulens geselecteerd voor Nationaal Veulenkamioenschap.

kristin matthyssen ¦

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio