Na uitgeregende editie 2015 is er tent gereserveerd mocht het gaan druppelen

Brasschaat Klassiek waagt zich aan wereldrecordpoging walsen

Print

Brasschaat Klassiek Foto: wf

Zandhoven / Brasschaat - 1.525 walsende koppels: dat is de ambitieuze wereldrecordpoging waaraan Brasschaat Klassiek zich op 16 juli waagt. Na de uitgeregende editie 2015 is er een megatent gereserveerd mocht het gaan druppelen.

De derde editie van Brasschaat Klassiek in het gemeentepark vindt zaterdag 16 juli plaats en zal uit drie onderdelen bestaan. In het eerste en tweede deel speelt Il Novecento onder leiding van Robert Groslot bekende klassieke werken. Liesbeth Devos en Thomas Blondelle brengen enkele van de mooiste aria’s uit het operarepertoire.

In deel drie gaan de stoelen aan de kant zodat er een enorme dansvloer van 2500 vierkante meter wordt vrijgemaakt. Il Novecento zal dan de bekendste klassieke walsen spelen. Er wordt zelfs een gooi naar het wereldrecord gedaan : Brasschaat Klassiek met Brasschaat Walst wil het grootste klassieke walsbal in openlucht zijn. Als er 1.525 koppels samen op de dansvloer staan is het record voor Brasschaat.

De eerste editie in 2014 lokte zo’n 2.200 mensen. “Veel mensen zijn toen last-minute nog gekomen. Vorig jaar troffen we het op 15 augustus het slechtste weekend van de hele zomer. Het was nat en koud. Daarom hebben we nu een giga-overkapping gereserveerd. Twee dagen op voorhand zullen we aan de hand van de voorspellingen beslissen of de overkapping nodig is. Er is een videoscherm zodat iedereen de artiesten goed zal kunnen zien. De deuren gaan open om 18u.”

Orkestleider Robert Groslot heeft er zin in, hoewel een walsend publiek nieuw is voor hem. 

Wandeltickets (zelf zitje meebrengen) kosten 10 euro, genummerde zitplaatsen 20 euro, vip-plaatsen 40 euro en golden vip-plaatsen (met o.a. walking buffet) 100 euro.

Tickets: www.brasschaatklassiek.be, tel. 070-345.345. of in bibliotheek Brasschaat

Meer in Gazet van Antwerpen van vrijdag, editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio