© mia uydens

© mia uydens

© mia uydens

1/3

Bekend eetcafé onder de molenwieken in Pulderbos krijgt op 6 juli nieuwe uitbater

Erika en Bart lossen Peter af in Het Molenhuis

Peter Van Staeyen stopt op 26 juni als uitbater van Het Molenhuis in Pulderbos. Voor de klanten wordt dat een bittere pil om te slikken, maar gelukkig heeft hij voor goede opvolging gezorgd. Erika Triki en Bart Hellemans nemen het bekende eetcafé over.

Peter Van Staeyen hoort bij Het Molenhuis zoals Suske bij Wiske. Maar Gaston en Leo bleef ook niet duren en aan alle sprookjes komt een einde, al is het toch een beetje met pijn in het hart, letterlijk. “Ik word 54 jaar en heb rond Kerstmis een openhartoperatie moeten ondergaan”, vertelt Peter. “Ik kon mijn werk nog wel doen, maar 's avonds raakte ik de trap niet meer op. Dat deed de alarmbellen rinkelen.”

Peter ging eigenlijk het ziekenhuis binnen voor een stent, “maar het zijn vier overbruggingen geworden. Na zeven weken stond ik al opnieuw in de keuken van Het Molenhuis. Ik voel nu aan mijn lichaam dat ik de impact van die operatie onderschat heb. Het horecaleven, met alle stress die erbij komt kijken, is zwaar, zeker als je het alleen moet doen. Daarom dat ik de knoop heb doorgehakt. Op 26 juni tap ik hier mijn laatste pinten. Vanaf 1 juli word ik gewoon zelfstandige. Ik weet nog niet wat er op mijn pad gaat komen.”

Van Staeyen is nochtans een echt horecadier. Hij was 27 jaar cafébaas in totaal, waarvan zeventien jaar in Het Molenhuis. Tussen 2009 en 2011 was hij er ook al even tussenuit, maar de uitbater die toen Het Molenhuis overnam, hield het na twee jaar om persoonlijke redenen voor bekeken, zodat Peter opnieuw de keukenschort moest aantrekken.

Ditmaal lijkt de toekomst in goede handen, met Bart Hellemans en Erika Triki, die de nieuwe uitbaters worden. Bart Hellemans was twintig jaar politieagent. “Maar eigenlijk is zo'n eetcafé al vanaf mijn achttiende mijn droom geweest”, vertelt Bart, die doodgraag in de keuken staat en mensen verwent met zijn kookkunsten. Erika Triki is in Pulderbos bekend van haar muziekprojecten en haar creatief atelier Schilderkunstjes. “Voorlopig gaat mijn atelier even op een lager pitje. Misschien kan ik de creatieve kinderfeestjes en workshops later wel naar het zaaltje hier in Het Molenhuis verhuizen, maar zeker deze zomer zal het even alle hens aan dek zijn in Het Molenhuis om ons in te werken.”

Op 6 juli heropenen Bart en Erika Het Molenhuis. “Het concept van eetcafé blijft ongewijzigd. De ziel die Peter aan Het Molenhuis heeft gegeven, gaan wij in ere houden. Mensen kunnen hier lekker komen eten, maar ook gewoon iets komen drinken.”

Grappig: Bart vroeg Erika enkele jaren geleden op het terras van Het Molenhuis ten huwelijk en hun trouwfeest vond plaats in een tent op het grasveld. “We waren dus voorbestemd om hier te belanden”, lacht Bart.

Erika en Bart zoeken nog helpers voor deze zomer. Ze mogen zich aanmelden in Het Molenhuis.

kristin matthyssen ¦Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio