Ballonkaartje van geburenfeest van vier jaar geleden kwam vorige week nog aan vanuit Nederland

Molenrakkers vieren geburenfeest

Print

Geburenfeest Molenrakkers Pulderbos. Foto: kma

Zandhoven - De Molenrakkers van het begin van de Molenheide in Pulderbos vierden zaterdag voor de vijfde maal hun geburenfeest.

Elke twee jaar komen de buren samen, in totaal zijn de Molenrakkers dus al tien jaar bezig. Dit jaar waren ze met zeventig present. De jongste aan de feesttafel was Elena Mertens (13 maanden), de ouderdomsdeken was Frans Van Giel (86). Het bestuur herdacht de overleden buren en verwelkomde de nieuwe Molenrakkers. Ook een delegatie van het gemeentebestuur was present.

Anne-Marie, Carine en Lieve die de voorbije tien jaar aan de kar trokken, kondigden jammer genoeg hun afscheid aan. Ze hopen dat iemand anders uit de buurt de fijne traditie gaat verderzetten. Carine en Lieve verhuizen naar Blankenberge, dus er moet ook een nieuwe locatie worden gezocht om samen te komen, want de voorbije tien jaar gebeurde het in hun tuin. Anne-Marie somde ook fier de bekende Molenrakkers op: Tuur Van Laer poseerde voor de cover van een oorlogsroman en Willem Wolput debuteerde vorige week als stand-up-comedian.

Er was ook nog een grappig nieuwtje: vorige week kwam er een kaartje aan uit Gelderland in Nederland. Een koppel dat met zijn kinderen in het bos ging wandelen vond er het ballonkaartje dat Jozef Van den Bosch vier jaar geleden had opgelaten tijdens het geburenfeest van de Molenrakkers. In september 2012 werd dan aan de hand van de langste afstand de winnaar van de ballonwedstrijd gekroond. "De prijskamp zal wel af afgesloten zijn, maar we sturen het toch nog op", schreven de vriendelijke vinders uit Nederland. Het bestuur van de Molenrakkers, dat de boodschap er ook in het Engels had opgezet mocht het ballonkaartje in een anderstalig land stranden, belooft een kaartje terug te sturen naar de vinders in Nederland. Het kaartje ziet er eigenlijk nog prima uit om vier jaar in een bos te hebben gehangen.    

De aanwezige Molenrakkers hielden zaterdag ook nog een sjoelbakcompetitie.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio